Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odaberite maskaru idealnu za vaše trepavice

    Maskara je najprodavaniji kozmetički proizvod, a većini žena ona je osnova svakodnevne rutine šminkanja. Pri odabiru maskare pored kvaliteta treba obratiti pažnju i na efekat koji želite da postignete.  Sretnice s dugim i gustim trepavicama svoju pažnju treba da posvete dodatnom uvijanju trepavica. Deblje četkice su idealne za efekat gušćih trepavica, tanje će ih bolje izdužiti, a gumene četkice će najbolje radvojiti trepavice. Pre nanošenja maskare trepavice je poželjno uviti zagrejanim uvijačem za trepavice.

    Dugačke, a tanke trepavice
    Kako bi više došle do uzražaja ove trepavice treba učiniti debljim, a ne dužim. Umesto jednog sloja, preporučuje se nanošenje dva tanja sloja maskare.  Volumen će najbolje dati maskara s četkicom spiralnog oblika, s tanjim krajevima, a deblja u sredini.

    Kratke i tanke
    Žene sa ovakvim trepavicama teže volumenu koji će postići nanošenjem najmanje dva sloja kvalitetne maskare. Najviše će ih izdužiti uža i ravna obična četkica. U ovom slučaju treba izbegavati gumene četkice jer ne bi uvile trepavice.

     Kratke i guste
    Glavni zadatak maskare za ovaj tip trepavica je da ih učini dužim. Ne treba preterivati sa slojevima maskare jer na taj način nećete postići željeni efekat, već odabrite gustu, oblu i veću četkicu koja će ih izvući i naglasiti.

    Trepavice srednje dužine i gustine
    Za ovaj tip trepavica najbolje su maskare s gumenom četkicom jer će u potpunosti razdvojiti svaku trepavicu, omogućiti da se namažu i teško dostupne dlačice u uglu oka bez grudica. Osnovno pravilo s gumenim četkicama je da se nanosi samo jedan sloj maskare.

    Vodootporne maskare
    One su idealne za žene s masnim tipom kože, jer će onemogućiti da im se maskara preslika ili razmrlja. Žene s osetljivim očima trebale bi da se klone vodootpornih maskara jer će im njihova jačina nadražiti oči. Takođe, vodootpornu maskaru je korisnije koristiti leti nego zimi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE