Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nađite svog idealnog saputnika preko Facebook-a ili LinkedIn-a

    Holandska aviokompanija KLM razvila je sasvim novu i neobičnu uslugu koja ćeod iduće godine putnicima omogućiti da putem Facebook i LinkedIn profila odaberu svog idealnog saputnika tokom leta.

    Ideja usluge pod nazivom „Meet and seat“ ili u prevodu ‘upoznajte te se i sedite zajedno’ putnicima će omogućiti da putem društvenih mreža izaberu osobu koja im odgovara i s kojom dele ista interesovanja kako bi im let bio što ugodniji, piše Huffington Post.  Pristup društvenim mrežama u ovu svrhu putnicima će isto tako omogućiti da suputnike odaberu na osnovu njihovog izgleda ili čak posla kojim se bave.

    Usluga Meet and seat još uvek je u izradi, a za one putnike koji tokom leta preferiraju slušanje muzikei ignorisanje svog suseda biće ponuđena i opcija ‘opt-out’ kako ne bi morali da dele svoje lične podatke.
     
    KLM nije prva avionska kompanija koja je prihvatila mogućnosti društvenih mreža za kreiranje dodatnih usluga i ponuda. Malayasia Airlines će uskoro omogućiti uslugu kojom će putnici putem Facebooka moći da provere da li će i njihovi prijatelji biti na istom letu.
     
    Druga kompanija, AirTroductions, tokom 2006. godine punila je medijske stupce nudeći svojim redovnim putnicima mogućnost usluge upoznavanja partnera među ostalim putnicima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE