Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Peđa Stojaković završio karijeru

    Predrag Stojaković, jedan od dvojice srpskih košarkaša sa NBA prstenom, odlučio je da završi karijeru, prenosi ESPN.
     
    Stojaković je u NBA ligi proveo 13 sezona, a prošle godine je sa Dalasom postao šampion NBA lige. “Kada počnete da se takmičite protiv svog tela više nego što se pripremate za utakmicu, to vas probudi”, rekao je 34-godišnji Stojaković.
     
    Jedan od najboljih srpskih košarkaša u istoriji imao je puno problema sa povredama leđa i vrata. “Osećam se srećnim jer sam dobio atletski dar da se bavim košarkom. Oduvek sam voleo i poštovao ovu igru i znam da je sada pravo vreme da se povučem. Obećao sam sebi davno da ću se povući kada moje srce i telo ne budu 100% posevećeni. Došao sam do tog trenutka i znam da je sada pravo vreme da se povučem”, dodao je srpski košarkaš u saopštenju.
     
    Stojaković će biti upamćen kao jedan od najboljih šutera i strelaca u istoriji NBA lige. Tokom 13 sezona u najjačoj ligi sveta igrao je za Sakramento, Indijanu, Nju Orleans, Toronto i Dalas. Tokom NBA karijere prosečno je beležio 17 poena, imao je 40% uspešnosti u šutu za tri poena i četvrti je trojkaš lige u istoriji sa ubačenih 1,760 trojki.
     
    Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi sa kojom je 1994. godine osvojio titulu, a nakon toga se preselio u grčki PAOK. U Solunu se zadržao četiri godine, a onda je otišao u NBA ligu i Sakramento Kingse.
     
    U prestonici Kalifornije igrao je najbolju košarku u karijeri pa je čak tri puta bio učesnik i Ol-star vikenda. Tokom sezone 2003-04 imao je 24,2 poena i 6,2 skoka po utakmici, ali sa Kingsima nije uspeo da osvoji toliko željeni šampionski prsten.
     
    2006. je trejdovan u Indijanu, ali se tamo nije dugo zadržao. Naredne četiri godine provedene u Nju Orleansu ostaće upamćene po brojnim problemima sa povredama, ali i rekordu karijere. 14. novembra 2006. godine protiv Šarlota postigao je 42 poena i postao jedini igrač u istoriji NBA koji je postigao 20 uzastopnih poena za svoju ekipu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE