Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Suarezu osam mečeva suspenzije zbog rasizma

    Napadač Liverpula Luis Suares proglašen je krivim za vređanje na rasnoj osnovi i kažnjen je sa osam mečeva suspenzije i 40 hiljada funti.
     
    Suares je optužen da je vređao Patrisa Evru na meču Liverpula i Mančester Junajteda, koji je odigran sredinom oktobra na „Enfildu“, a završen rezultatom 1:1.
     
    Odluku o kazni donela je Fudbalska asocijacija Engleske, a Suares je optužbe za rasističko vređanje sve vreme odbacivao. Fudbalska asocijacija je navela da je Suares u više navrata uvredio Evru, a francuski reprezentativac je izjavio da na snimcima sa utakmice može da se vidi kako mu je Urugvajac barem deset puta izrekao uvrede. Suares je Evru oslovio sa ‘negrito’, a potom se branio da se u Urugvaju ta reč ne smatra nikakvom uvredom.
     

     
    Suares, ipak, neće odmah početi da izdržava kaznu, pošto ima pravo na žalbu, a tek posle završetka tog procesa biće poznato od kada do kada Liverpul neće moći da računa na njega.
     
    Napadač Liverpula je šokiran presudom i kaznom koju mu je izrekao FA odnosno njegova komisija koja je proučavala i provela istragu vezanu za navodne rasističke uvrede koje je Suarez uputio odbranbenom igraču Mančester junajteda. .
     
    „Ovo je izuzetno težak dan za mene i moju porodicu. Hvala svima na podršci, nastaviću se boriti“, kratko je putem Twittera poručio Suarez, a puno opširnije i odrešitije su odgovorili iz njegovog kluba, Liverpula.
     
    Odmah nakon što je objavljena kazna iz njegovog kluba su stiglo je saopštenje u kome se navodi da su svi u Liverpulu iznenađeni odlukom komisije. „Vrlo je neuobičajeno da je naš igrač proglašen krivim na temelju izjava jednog čoveka na terenu i nikoga drugog. Niko, uključujući suigrače Patrisa Evre, sudije i službene osobe, nije čuo navodne rasističke uvrede. Liverpul se naravno ne slaže i žestoki je protivnik svake pojave rasizma, ali u ovom slučaju smo uvereni da Suarez nije kriv, posebno kada znamo da optužbe dolaze od Evre koji je već u nekoliko navrata, pokazalo se, lažno optuživao druge za izjave koje nisu dali. Također smatramo nemogućim da bi Suarez nekoga vređao zbog boje kože budući je jedan njegov deda tamnoput“, poručuju iz Liverpula i dodaju da će sigurno iskoristiti pravo žalbe na ovu odluku u zadanom roku od 14 dana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE