Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta je obeležilo putovanja u 2011. godini?

    Ovo je bila godina velikih vesti i značajnih događaja. Svetska ekonomija je na klimavim nogama, diktatori su svrgnuti, a prirodne katastrofe su izazivale haos širom sveta. Evo nekih od najvažnijih događaja 2011. godine kada su putovanja u pitanju.
     
    U Londonu je bilo održano kraljevsko venčanje uz mnogo posetilaca iz Britanije i celog sveta. 

    Bliski Istok je doživeo pravi procvat u 2011., ali nakon „Arapskog proleća“ sve se promenilo. U Siriji se i dalje gube ljudski životi. Promene u Egiptu i Tunisu dovele su i do krize u turizmu mada su se sada turisti već polako vratili i ponovo uživaju na plažama. U prvoj polovini godine mogli ste da imate jedinstvenu šansu da posetite ove zemlje za neverovatno mali novac i uz najmanju gužvu ikada što je sigurno imalo svoje prednosti. Bilo je tu još kriza u čuvenim turističkim destinacijama. 

    Poplave na Tajlandu, dramatične snežne oluje i opasna sletanja navela su mnoge da ostanu kod kuće i ni ne krenu na putovanje. 
     

    Japan i Novi Zeland pogodile su prirodne nepogode izazavši u Japanu veliku tragediju. Obe zemlje su uspele da se neverovatno brzo oporave, a Japan je čak ponudio 10 000 besplatnih avionskih karata za turiste koji žele da posete ovu zemlju. 

    Na Novi Zeland je otputovalo 130 000 ljudi i to na Svetski kup u ragbiju. Sada je grad Kristčurč opet pogođen zemljotresom i neizvesno je kada će se potresi konačno smiriti. 

     

    Iako je privatan smeštaj popularan uveliko već nekoliko godina, u 2011. je posebno bilo aktuelan „kaučsurfing“, tj ostajanje kod nekog u stanu ili kući uz gostoprimstvo ljubaznog domaćina i možda obećanje da ćete isto učiniti za njega. Postalo je čak popularno da se nudi smeštaj u bašti ili dvorištu! Pa ko voli, nek izvoli (campinmygarden.com).
     
    Ova godina je takođe bila preokret za elektronska pomagala. Nekada su putnici imali notese, potom su nosili laptopove, a sada su tu digitalni fotoaparati i kamere, smartfonovi i tableti. Kao da se bez njih nikad ni njije moglo. 

    Desetogodšnjica napada na Kule bliznakije u Njujorku 9/11 obeležena je novom atrakcijom u Velikoj Jabuci: Menorijal za žrtve napada.
     
    Neka neobična mesta su takođe registrovali putnički radari. 
     
    „Penis čovek“ sa Islanda sa svojim ne tako čuvenim muzejom se povukao iz posla.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE