Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Saveti za negu ruku i noktiju tokom zime

    Hladno zimsko vreme nepovoljno utiče na kožu ruku i na nokte, pa im je stoga potrebna intezivnija nega tokom zimskog perioda. Dermatolozi savetuju da se tokom zime ruke redovno neguju kremom, kako ujutru, tako i pred spavanje.
     
    U skladu sa tim da li vam je koža na rukama suva ili ne, i tretman će biti različit. Oni koji imaju osetljivu kožu mogu za noć da koriste maslinovo ulje. Na ruke pre spavanja nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja, koje ste prethodno pomešali sa malo limunovog soka (da ublažite miris). Navucite pamučne rukavice, pa ostavite da ulje deluje tokom noći.
     
    Sir i riba za nokte
     
    Preporučljivo je da tokom zime koristite lak za nokte, kako biste ih zaštitili od pucanja, a preporučuje se i češća upotreba učvršćivača za nokte. Ali, nije samo hladnoća odgovorna za pucanje noktiju. I ishranom možete poraviti njihov kvalitet, tako što ćete unositi što više hrane koja je bogata kalcijumom i vitaminom A.
     
    Blagotvorne kupke


    Tokom zime savetuje se korišćenje losiona za negu ruku od ružine vodice, koji sami možete napraviti. Za njega je potrebno:
     

    2/3 šoljice ružine vodice
    1/3 šoljice glicerina
    kašičica limunovog soka.

    Izmešajte sastojke, a dobijenu tečnost čuvajte na hladnom.
     
    Takođe, dobra opcija su kupke od meda i mleka. Ruke možete negovati i kombinacijom maslinovaog ulja i meda, a smesi koja je napravljena njihovim kombinovanjem možete dodati i nekoliko kapi ricinusovog ulja.
     
    Omekšavanju kože ruku pomoći će i domaći losion od mleka. Zagrejte dve šoljice mleka u koje ste prethodno dodali kašičicu soli. Nakon što se malo ohladi, ruke umočite u kupku i nežno ih masirajte.
     
    Dvostruka zaštita tokom tuširanja


    Pre odlaska pod tuš, u područje oko noktiju utrljajte manju količinu hranljivog ulja ili vazelina. Ako i tokom tuširanja utrljavate ulje oko noktiju, njegovo prodiranje u nokte i kožu pomoći će i vruća para koja nastaje tokom tuširanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE