(FOTO) Kako izgleda savremena redakcija – BBC North

PinterestFacebookTwitterShare

BBC North predstavlja jedan od najamicioznijih projekata u istoriji ove medijske kuće. Dizajniran tako da uhvati živost same redakcije, BBC North nasuprot samoj kvadraturi od 31.500 kvadratnih metara nudi mogućnost izbora unutar samog prostora. Radno okruženje projektovano je za potrebe različitih aktivnosti – od sastanka tima, razgovora telefonom, prostorija za editovanje tekstova, neformalnog razgovora, a takođe se koristi i kao studio za različita emitovanja. Pristup ovakvom dizajnu može se okarakterisati kao dizajn vođen aktivnostima koje zaposlenima treba da omogući efikasniji prostor.
 
Prostorije su smeštene u okviru kompleksa MediaCityUK koji se sastoji od tri zgrade u koje je do sad smešteno 13 odsto zaposlenih BBC-ja. Do aprila naredne godine u okviru ovog prostora, koji se odlikuje pre svega poluzatvorenim prostorijama, radiće 2.300 ljudi.

Svaka od tri zgrade ima delimično drugačiji izgled, ali se čini da su forma, materijali i završna linija isti. Dizajnom dominiraju prupruno crvena, zelena nijansa limete, ljubičasta, crna i bela boja koje su izbalansirane letnjim i jesenjim tonovima. U snalaženju prostorom ključnu ulogu igra i raznobojno osvetljenje, kao i svojevrsna “digitalna tapiserija” koja definiše određene radne odeljke.
 
I.M.