Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Više žalbi turista u 2011. nego godinu pre

    Nezadovoljni turisti u Srbiji podneli su lane 19 odsto više žalbi turističkoj inspekciji nego godinu pre.
     
    Na rad turističkih agencija pristiglo je 529 prijava, ali je osnovanih bilo tek nešto više od polovine. Zato su, zbog lošeg smeštaja, neplaniranih promena hotela, nedovoljno hrane i kvarova na autobusima, agencije turistima vratile 11.874.830 dinara, što je za 2,8 puta više nego u 2010. godini.
     
    Među ovim žalbama nije uračunato i 105 opravdanih prijava protiv agencije „Junajted trevel internešnal“, koja je prošlog novembra u Egiptu ostavila oko 250 turista bez smeštaja i povratnog leta za Beograd. Agencije „Klio putovanja“, iz Beograda, i novopazarski „Sport turist“ ostali su lane bez licenci, a postupak je u toku za još dve agencije. Tako su, za poslednje četiri godine, ove dozvole oduzete od 24 agencije.
     
    „Za poslednjih pet godina, imamo u proseku oko 250 opravdanih prijava godišnje protiv turističkih agencija,“ kaže za „Novosti“ Stojan Arizanović, glavni republički turistički inspektor. „Najveći deo novca lane vratila je agencija „Viktori trevel“, iz Beograda. Ona je oštećenim turistima, koji su učestvovali na „16. susretima zdravlja“ na Krfu, isplatila 6,6 miliona dinara.“

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE