Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Olimpijada će se prenositi u 3D tehnologiji

    Predstojeće Letnje olimpijske igre, koje će 2012. godine biti održane u Londonu, biće prve sa kojih će direktni televizijski prenosi takmičenja biti u trodimenzionalnoj (3D) tehnologiji, objavila je kompanija „Panasonic“.


    Osim svečanog otvaranja i zatvaranja Olimpijade, televizijski gledaoci će moći da uživaju u 3D prenosima takmičenja u 12 sportova, sa oko 40 olimpijskih objekata.

    Takmičenja u nekima od tih sportova će biti po prvi put prenošena u 3D televizijskom prenosu.

    „Panasonic“ je saopštio da će za potrebe snimanja takmičenja na Olimpijadi obezbediti opremu sa podrškom za 3D tehnologiju, uključujući kamere i TV monitore, kao i potrebno tehničko osoblje.

    Predstavnici „Panasonica“ saopštili su da će budući 3D TV prenosi iz Londona predstavljati najznačajnji korak u dosadašnjoj istoriji televizijskih prenosa sportskih takmičenja.

    Prethodne letnje Olimpijske igre koje su 2008. godine održane u Pekingu donele su u svet televizije tehnologiju visoke definicije (HD), ali će uvođenje 3D tehnologije omogućiti gledaocima širom sveta da uživaju u nadmetanjima na Olimpijadi na dosad neviđen način, istakli su predstavnici „Panasonica“.

    Predstavnici te kompanije saopštili su da je planirano da svakog dana oko 10 sati televizijskog programa sa Olimpijade 2012. bude u 3D tehnologiji, odnosno ukupno između 280 i 300 sati.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE