Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Škoda će za tri godine proizvoditi milion auta godišnje

    „Škoda auto“ ove godine neće dostići prodaju od milion vozila godišnje, ali bi to, prema uslovima na tržištu, mogla da ostvari najkasnije do 2014. godine, rekao je novinarima predsednik upravnog odbora „Škode“ Vinfrid Valand.

    Valand smatra realnim da „Škoda“ ove godine poveća prodaju za 80.000 vozila, sa rekordnih 875.000 prodatih 2011. godine. Prema njemu, tim tempom, firma će dostići svoj cilj da 2018. godine isporučuje na tržište 1,5 miliona vozila. Do tada namerava da postane marka sa najbržim rastom na svetu.
     
    U martu, na autosalonu u Ženevi, „Škoda“ će predstaviti verziju sa petora vrata svog gradskog modela „CityGo“. Verzija sa troja vrata pojavila se minule godine. Nova kompaktna limuzina „Rapid“ koju kompanija već prodaje u Indiji, predstaviće se evropskom tržištu u drugoj polovini godine, najverovatnije za sajmu u Parizu. Treća generacija „Octavie“, o čijem pojavljivanju ove godine se govorilo, ipak će se pojaviti tek naredne.
     
    „Škoda“ će ove godine nastaviti sa obimnim investicijama. Samo u Češkoj lane je uložila rekordnih 500 miliona evra, a ove godine će obim investicionih sredstava još povećati.
     
    U glavnoj fabrici u Mladoj Boleslavi planira proširenje dnevne proizvodnje „Octavie“ sa 800 na 1.200 komada, zatim proizvodnju trećeg modela, pored „Octavie“ i „Fabie“, kao i proširenje fabrike za izradu menjača sa dvostrukom spojnicom DQ 200 u Vrhlabi, a u Kvasinama namerava da poveća proizvodni kapacitet za model „Yeti“ na 100.000 vozila godišnje.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE