Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Ford“ opozvao oko 490.000 vozila zbog tehničke greške

    Američki „Ford“ opozvao je oko 490.000 vozila kako bi se ispravile tehničke greške koje mogu za izazovu požar ili gubitak snage motora, prenele su agencije.

    Opoziv se odnosi na oko 206.000 modela „Ford freestar“ i minivanova „Mercury Monterey“, kao i nešto više od 244.000 sportsko-terenskih vozila „Ford escape“ u SAD i oko 40.00 takvih modela prodatih u svetu, saopštila je Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA).

    Zvanični predstavnik „Forda“ Dan Pirs potvrdio je poziv na tehnički pregled i naglasio da „Ford“ ostaje dosledan politici kompanije da garantuje vrhunski kvalitet i da brzo reaguje na svako upozorenje kupaca na problem bezbednosti.
     
    Povlačenje modela „Escape“ objavljeno je nakon sličnog upozorenja 2007 godine tokom koga je „Ford“, sa sedištem u Darbornu u Mičigenu, objavio da vozila moguće nisu dobro popravljena. Opoziv minivan automobila usledio je posle istrage koje je obavila NHTSA.
     
    Sportsko-ternska vozila „Escape“, modeli za 2001. i 2002 godinu, mogu da imaju problem sa izlivanjem ulja iz poklopca rezervoara glavnog cilindra kočionog sistema, što može da dovede do korizije i izbijanja požara, saopštila je kompanija.
     
    „Ford“ je dobio nekoliko izveštaja o oštećenju imovine izvan vozila zbog navodnog požara na automobilu, kazao je Pirs povodom odluke o povlačenju modela „Escape“. On je dodao da kompanija za sada nije registrovala nijedan incident ili povredu izazvani izbijanjem ulja.
     
    Za opoziv modela manjih kombija „Freestar“ i „Monterey“ izradjenih 2004 i 2005 godine rečeno je da je to učinjeno zbog toga što može da dodje do smanjivanja broja obrtaja i do iznenadnog gubitka snage motora. Zbog tog tehničkog problema desila su se dva „minorna“ incidenta u poslednjih osam godina, s „manjim“ povredama u jednom slučaju, rekao je Pirs.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE