Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Posao, zdravlje

    Kako da znate da je vreme da odustanete?

    Ostati na trenutnom poslu ili pokupiti stvari? Boriti se za ostanak u vezi ili krenuti dalje u potragu za partnerom? Prekinuti prijateljstvo ili uložiti još malo? Toliko je u životu prilika da se odustane. Hrabri ostaju, ali svaka promena donosi nešto dobro. To znaju svi koji su se više puta u životu odvažili i odustali.

    Kako da znate da je vreme da odustanete?

    Kada drugi od vas očekuju da budete ono što niste. Ne menjajte se ni zbog koga i ni zbog čega. Zar nije lakše ispuniti prazninu u svom životu nego sakupljati delove razbijenog identiteta? Ostavljen posao ili osoba u prvom momentu će vas rastužiti i razoružati, ali ubrzo ćete biti sasvim novi, bolji i puni elana kada u vaš život uđu nova lica i poslovi.

    Kada ste u društvu osoba koje jedno pričaju, a drugo rade. Uvek je bolje biti sam nego u lošem društvu. Bilo da se radi o kolegama ili prijateljima, okružite se ljudima koji vam pomažu da idete dalje i gledate unapred.

    Kada vas drugi često iznevere. Ako ste skloni da verujete ljudima bez obzira da li to zaslužuju, morate da menjate taktiku. Svako je bio izneveren i to je odlična škola jer vas uči da u životu pepoznate „korov“ i isti iščupate.

    Kada drugi ne vide koliko vredite. Ovo sebi ne smete da dozvolite. Što pre napustite ovakvo okruženje da se kasnije ne biste pitali:“Zašto ovo nisam uradio ranije, mnogo ranije?“.

    Kada ne dobijate šansu da kažete šta mislite. Argumenti spašavaju svaki međuljudski odnos dok ga ćutanje ubija. Iznosite svoje misli i ideje da se kasnije ne biste kajali.

    Kada vam je sasvim jasno da ne volite posao ili poziciju na kojoj ste. Svako će vam mudar savetovati da je bolje da budete neuspešni u onome što volite nego uspešni, a nesrećni jer ne volite svoj posao. Rizikujte. Dajte sebi šansu. Pravite greške i mnogo ćete naučiti, pa ćete se na kraju radovati svakom poslovnom danu.

    Kada uhvatite sebe da živite u prošlosti. Svi se strahovi, neizvesnosti i suze zaboravljaju. Bitno je sada i danas. Život nije osveta i kontrola. Sve se u životu namesti tamo gde mu je mesto. Zato, prošlost neka ostane iza vas, takva kakva je, a vi se osmehnite ovom sada i dajte najbolje od sebe.

    Nevrovatan je osećaj koji sobom donose promena i odustajanje (kada mu je vreme). Kada prođe ono najgore, osvrnete se i pitate:“ Kako sam samo uspeo da prođem kroz sve to?“. Odgovor će vam reći koliko ste jaki i koliko napredujete.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pexels

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE