Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Devet saveta kako upotrebiti med za negu tela

    Kuhinje su uglavnom prepune voćem, povrćem, i ostalim zdravim namirnicama, čija upotreba ne mora da bude vezana samo za pravljenje obroka. Jedan od tih prirodnih sastojaka je i med, čija upotreba može da se proširi i na negu tela, pa da se u kući napravi pravi mali spa centar…

    Predstavljamo vam devet načina pomoću kojih možete da uvrstite med u svoj režim lepote:

    Maska za kosu: Tokom letnjih meseci, naša kosa je izložena UV zracima, hloru, slanoj vodi i vlagi. Tretman za negu kose na bazi meda, dodaće sjaj oštećenoj kosi i oporaviće je od štetnih uticaja.

    Masaža lica: Imate li osetljivu kožu? Umesto kupovne maske, probajte prirodnu masku od meda,  smeđeg šećera, maslinovog ulja i limuna. Nije mnogo gruba, a uklanja mrtve ćelije sa kože, tako da  ten izgleda svežije i lepše.

    Depilacija: Mnogi brendovi za negu kože, u potrazi za novim formulama na bazi meda, osvrću se na stara vremena i preparate za depilaciju, koje su same žene pravile za kućnu upotrebu. Stavite  rukavice, pomešajte med i limun, i dodajte u šećernu pastu. Ovu smesu možete bezbedno da koristite za lice, noge, i bikini zonu.

    Ožiljci: Čekanje da ožiljak izbledi, može biti prilično stresno. Ubrzajte proces ravnanja ožiljka i kože, stavite med na određeni deo tela pred spavanje, i prekrijte zavojem. Ujutru ga uklonite i očistite kožu.

    Bubuljice i akne: Anti-gljivična i anti-bakterijska svojstva meda, izvlače nečistoće iz kože, čime se smanjuje crvenilo i umiruje upala.

    Hidriranje: Med je odličan prirodni hidratant. Dodajte nekoliko kašika meda istopljenom puteru, i napravite kremu koja se može koristiti od glave do pete.

    Tretman u kupatilu: Kupka od meda i mleka je poznata po tome što se Kleopatra kupala u njoj, i u to vreme je predstavljala pravi luksuz. Ova mešavina meda i mleka je dobra za suvu kožu, koja posle kupanja u njoj postaje znatno mekša.

    Ispucale usne: Slično domaćem pilingu lica, samo bez limunovog soka, med možete da koristite i za suve,
    ispucale usne. Da može, damama bi njihov ruž bio zahvalan.

    Opekotine od sunca: Jedna od tajni naših baka za ublažavanje opekotine od sunca je svakako med. Izgoreli delovi kože, oporaviće se posle tapkanja meda na njih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE