Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za samo 15 minuta nedeljno karijera poput najvećih biznismena

    Za samo 15 minuta nedeljno možete vaše poslovne rezultate podići na viši nivo. Bil, direktor jedne uspešne kompanije, nije bio zadovoljan svojim uspesima. Način na koji je vodio posao sastojao se od nadgledanja i popravljanja grešaka zaposlenih. Onda je potražio savet Lora Garnet (Laure Garnett). Ona mu je dala listu pitanja za koju je trebalo da odvoji 15 minuta svake nedelje. Čitajući svoje odgovore došao je do zaključka da on u stvari prezire da `krpi rupe` za drugima kao i da takvim vođenjem posla on ne daje svoj najveći doprinos kompaniji, a svoj talenat da stvara novo, pokreće nove projekte, zapostavlja. Ovaj upitnik mu je dao jasniju sliku o sebi kao poslovnom čoveku.

    Lora Garnet je poznata u poslovnom svetu kao osoba kojoj se direktori i preduzetnici obraćaju za savet kada žele da postignu vrhunske rezultate i generalno postanu zadovoljni onim što rade. Statistike kažu da ćete u životu provesti oko 90 hiljada sati radeći, a Garnet tvrdi da je njoj potrebno samo četiri sata da vas upozna sa formulom pomoću koje ćete postati zadovoljni svojom karijerom.

    Jedan od saveta, koji se u praksi pokazao izuzetno korisnim je stvaranje navike da svakog petka nakon radnog vremena odgovorite na određena pitanja. Ona će vam pomoći da procenite uspeh, odnosno neuspeh prethodne radne nedelje.

    Odgovorima na pitanja utvrdićete koji su dobri a koji loši momenti u prethodnoj nedelji, kada je vaš entuzijazam bio na vrhuncu, a kada ne, šta vam je bilo dosadno, kada ste sebe kritikovali. Saberete sve ove zaključke i ona će vas pokrenuti na promenu.

    Ovo su 15 pitanja koje je predložila Garnet, a odgovore na njih ne bi bilo loše zapisati, kako biste kasnije mogli da im se vraćate:

    1. U kojoj aktivnosti ste najviše uživali tokom nedelje?

    2. Koliko ste imali trenutaka u kojima ste uživali?

    3. Koliko ste imali frustrirajućih i dosadnih trenutaka?

    4. Kako biste opisali vaš uticaj i kakav utisak ste ostavili na ljude sa kojima ste sarađivali, na vaše mušterije ili ljude sa kojima ste kontaktirali  tokom nedelje?

    5. Da li je to utisak koji ste želeli da ostavite?

    6. Ukoliko nije, šta je uticalo na to da ne ostavite željeni utisak?

    7. Da li ste ove nedelje završavali neki komplikovaniji posao?

    8. Da li vam je bio dosadan?

    9. Šta je bio vaš najveći i najuzbudljiviji izazov prethodne nedelje?

    10. Koliko ste imali samopouzdanja ove nedelje?

    11. Da li ste kritikovali sebe?

    12. Da li ste pobornik verovanja da možete da postignete sve što namerite i da li ste tako i radili?

    13. Da li ste posvećeni postizanju vrhunskih rezultata na poslu?

    14. Šta je to što vas je omelo ili sprečilo da budete zadovoljni svojim poslom u prethodnoj nedelji?

    15. Kako to možete da izbegnete u budućnosti?

    Upravljanje karijerom je poput vožnje kolima, kaže Garnet, može se pretvoriti u rutinu pa da zbog manjka koncentracije izgubite kontrolu. Morate imati svest o svom okruženju kako biste se prema potrebi prilagođavali. Postavite sebi ova pitanja i preuzmite kontrolu nad svojim uspehom.

    Izvor: BIZLife

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE