Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako izgleda `dosadna dijeta`?

    Svi znamo da je moć navike ogromna. Psihologija kaže da ono što radimo 21 dan postaje naša navika.

    Njihovo dosledno sprovođenje nam može pomoći  da bolje fukncionišemo, lakše se organizujemo i imamo život sa manje stresa.  Ono što do sada nismo znali je da nam navike mogu pomoći da imamo vitko, zgodno i zdravo telo.

    Naime, u dve studije,  istraživači su otkrili da je grupa koja je svakog dana imala po jedan isti obrok unela manje kalorija nego grupa koja je konzumirale različite obroke. Ovaj fenomen poznat je kao „habituacija“ – ili jednostavno rečeno navika.  The Daily Mail ovaj režim ishrane nazvao „dosadnom dijetom“.  Oni  sugerišu da ne morate da konzumirate iste obroke svaki dan već da se morate da sledite određene modele u ishrani.  Tako da bi vaš dnevni menu trebao da izgleda ovako:

    Doručak treba da se sastoji od sendviča sa krem sirom ili puterom od kikirikija. Ručak sadrži povrće,  piletinu ili govedinu sa dodatkom pirinča, a večera voće kao što su na primer jabuke ili grožđe. Ključ svega je da imamo izbalansirane obroke i da ih uvek jedemo u isto vreme. Trik je u tome da postepeno menjamo svoju ishranu kako bi nam te promene ušle u naviku.

    A kako stvoriti navike ?

    Daily Mail navodi dva jednostavna načina. Krenite tako što ćete raditi kardio vežbe, kao što su trčanje ili vožnja bicilkla, 10 ili 20 minuta svaki drugi dan. Posle izvesnog vremena telo  će se navići na ove vezbe i javiće  se potreba da produžite interval vežbanja. To je u početku  bude izazov, a kasnije če postati navika koje može da unapredi život.

    Doslednost često ide pod ruku sa povećanom produktivnošču. Dok postepeno menjate svoj život unoseći  dobre promene po pitanju zdravlja,  bićete koncentrisaniji i produktivniji na poslu.

    Prema studiji, objavljenoj 2012 u  Population Health Menagement, pojedinci čija se ishrana sastojala od žitarica, voća i povrća imali su 66 odsto  da budu produktivniji na poslu od onih koji se nisu tako zdravo hranili. Dok su  zaposleni koji redovno vežbaju 50 odsto produktivniji od onih koji nsu tako vredni.

    Pre nego što donesete bili kakvu odluku u vezi sa zdravljem savetujemo da se konsultujete se lekarom ili nutricionistom.

    Foto: www.freeimages.com

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE