Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    HIT LETA: Bezalkoholni kokteli Jamie Olivera

    Dovoljno je napisati Jamie Oliver da biste znali da su recepti i saveti koji slede fenomenalni. Ovo su njegovi saveti kako da napravite odličan bezalkoholni koktel.

    Kada je reč o letnjim pićima sigurno je prva pomisao koktel, ice tea sa alkoholom, sangrije i tako dalje. Ipak, alkohol je poslednja stvar koja nam treba na visokim temperaturama. Bezalkoholni kokteli su mnogo manje zastupljeni nego njihovi rođaci sa alkoholom. Problem je i što većina ljudi ne zna kako da napravi dobro osvežavajuće piće bez alkohola.

    Koristite sezonsko voće

    Baš kao što to činite sa hranom. Trenutno je najbolje da koristite jagode, kajsije, višnje, breskve, kivi, borovnice i ogrozd. Ovo će vašem piću dodati boju i prirodnu slast. Čak i Jamie preporučuje da u svoje piće dodate poznati domaći sok od zove.

    Iskoristite bilje

    Upotreba sirovih biljaka u piću je najčešće u vezi sa koktelima ali to nije strogo pravilo. Koristite bilje u bezalkoholnom napitku i poboljšajte njegov ukus, a napravite dobru dekoraciju. Bosiljak, menta, majčina dušica i ruzmarin su najbolji za ovaj užitak. Kombinujte ruzmarin sa jagodama ili mentu sa malinom i dinjom. Zovu i majčinu dušicu stavite u limunadu, a ruzmarin pomešajte sa breskvom.

    Napravite svoj miks

    Zvuči komplikovano ali limunada i pivo od đumbira zaista jesu stvari koje možete da napravite kod kuće. Nemojte kupovati napitke pune hemije i šećera. Napravite zdravu kombinaciju i zabavite se. Recept za špansku limunadu ali i mnoge druge možete naći na internetu.

    Slušajte savete drugih

    Raspitajtese i pročitajte malo o ovoj temi. Kokteli su umetnost i dobro je iskoristiti nekoliko trikova majstora. Pokušajte da pasirate sveže voće (najbolje breskve) i dodajte drobljeni led preko kojeg možete dodavati razne ukuse. Nacedite citrus preko svega ili ga istrljajte po vrhu čaše.

    Iskoristite zamrzivač

    Zamrzivač je odlično rešenje za čuvanje bobica ili drugog voća kojim ćete oplemeniti svoj sok. Dobro je zamrznuti nekoliko grančica bilja ili čak latice pojedinog cveća u kockama leda kako biste doprineli dekoraciji.

    Pravite u velikim količinama

    Jedan od razloga zbog kojih su gazirana pića toliko popularna je jer su zgodna za korišćenje. Napravite veću količinu bezalkoholnih pića i držite je u frižideru, na dohvat ruke. Tako ćete ih više koristiti. Takođe, ova pića su odlična za društvo. Oduševićete goste šarenim bokalom svog ukusnog koktela. Odlična ideja za žurke i osveženje po vrućem danu.

    Napravite vodu sa posebnim ukusom

    Veoma je očigledno da vam je tokom leta potreban dodatan unos vode. Ona će imati prijatan ukus ako je osvežite zanimljivim aromama i pomognete svom telu da ostane hidrirano. Možete je oplemeniti sa mnogo stvari, a najpoznatije su bosiljak, limun i krastavac.

    Napravite ledeni čaj i kafu

    Zabluda je da kafa i ledeni čaj treba da budu veoma slatki i da je teško da ih napravite sami kod kuće. Stavite čaj koji ste skuvali u frižider i poslužite ga sa prirodnim zaslađivačem i nekoliko kockica leda. Isto važi za kafu. Ukoliko je u početku ukus malo gorak, stavite med umesto šećera. Trudite se da koristite isključivo prirodne zaslađivače.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE