Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Usmerite mozak na ostvarenje ciljeva

    John Assaraf, jedan od motivacionih govornika iz poznatog filma The Secret koji govori o tehnikama ostvarenja ciljeva, priča o tome kako da prevaziđete prepreke na putu do ostvarenja svojih ciljeva.

    Za njega je prvi korak vizuelizacija. Savetuje da predveče smislite koji su vaši najveći životni ciljevi, čak i da ih zapišete, a da ujutru kada se probudite počnete da se uživljavate i zamišljate da je sve to stvarnost. Na taj način ćete ući u svoj memorijski sistem i otvoriti svoju energiju ka postizanju želje. Potrudite se da sve bude što realističnije i na taj način stvarajte težnju u svojoj podsvesti u periodu od mesec, dva, tri. Vasa delanja automatski će ići ka cilju.

    Drugi korak su precizne afirmacije. To podrazumeva da odrećene rečenice ili ideje postavite na način na koji će ih mozak prihvatiti. Potrebno je da ponavljate određenu rečenicu ili ideju svakoga dana ali veoma smireno i staloženo unoseći emocije. Na taj način veze u vašem mozgu će reagovati da promenite svoje razmišljanje, a kasnije i dela.

    Treći deo je meditacija. Ona nas uči kako da stišamo buku u glavi i kako da se fokusiramo na ono što želimo da postignemo.

    Pogledajte video….

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE