Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi trend – Zelena kupatila

    Zaboravite na kliničko belo kupatilo jer je u modi isključivo sve u vezi sa prirodom. Novi trend, kada je enterijer u pitanju, su zelena kupatila u kojima se gaje biljke. Ali ne možete jednostavno ubaciti bilo koju, evo pet predloga.

    Zelena kupatila možete naći u mnogim časopisima i na dizajnerskim sajtovima. Ona obuhvataju zelene zidove, viseće saksije, puzavice ili jednostavno cveće. Ukoliko niste u mogućnosti da renovirate svoje kupatilo veoma je dobra ideja da u njega ubacite malo bilja.

    1. Aloe vera

    Ona je klasik kada je reč o kućnim biljkama. Veoma je lekovita stoga je treba držati blizu kupatila za sve vrste kožnih problema: opekotina, ogrebotina, svraba, ujeda insekata i slično. Ona raste u svetlim i toplim prostorijama sa sezonskim potrebama zalivanja. Zahvalna je za vaš početak baljenjem biljkama jer je veoma izdržljiva.

    2. Azaleja

    Prelepo i mirisno sobno cveće zapravo je idealan odabir biljke za kupatilo. Njegovo šareno cveće razbudiće i u krasiti svako kupatilo. Lako ga je uzgajati i uz malo truda možete imati veoma lep dekor enterijera. Azaleja raste u senci ali joj uvek treba malo sunčeve svetlosti u toku dana.

    3. Hlorofitum ili biljka pauk

    laka je za održavanje i brzo napreduje u vlažnoj sredini kao što je kupatilo, a naročito ukoliko visi sa plafona. Nekoliko saksije ove biljke učiniće da vaše kupatilo izgleda kao džungla.

    4. Kinesko zimzeleno bilje

    Ovi simpatični žbunići ulepšaće vaše kupatilo, a rastu na toplim, vlažnim i tamnim mestima. Što su im tamniji listovi manje im je sunca potrebno. Ove biljke razbudiće vaše kupatilo, a to je za njih najlepše mesto da ostanu lepe i zdrave.

    5. Gardenija

    Biljka divnog cveta voli da boravi i napolju i unutra ali najviše od svega voli vlažnost. Naravno potrebno im je i sunce, tako da je kupatilo u koje ulazi prirodna svetlost, dobar izbor. Zadivljujući beli cvetovi imaju isti takav miris

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE