Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jednominutna jutarnja rutina poboljšaće produktivnost tokom dana

    Za one koji nisu ranoranioci, misao da budu vredni tokom jutra deluje odbojno. Ali postoji rutina od samo jednog minuta da započnete dan kako treba: Namestite svoj krevet.

    Sećate se kako su vas roditelji terali da kao dete nameštate krevet? Verovatno ste mislili da je to gubljenje vremena – Sve ćete ionako ponovo razmestiti uveče kada legnete… Ipak, bez obzira da li su znali ili ne – dobrobiti ove rutine prevazilaze puku urednost.

    U svojoj knjizi “Moć navike” autor Charles Duhigg piše da je nameštanje kreveta svakog jutra povezana sa povećanjem rada i produktivnosti tokom dana. “Nameštanje kreveta neće nužno uzrokovati da uradite više na poslu”, piše Duhigg, “ali je ključna navika koja može da prouzorkuje lančanu reakciju gde ćete steći i druge dobre navike.”

    I to nije sve, po autoru, ljudi koji praktikuju ovu jutarnju rutinu skloniji su da žive u blagostanju i bolje upravljaju svojim budžetom. Kako piše “Psychology Today”, oni koji nameštaju krevet više vole svoj posao, češće poseduju svoj stan, vežbaju redovno, i osećaju se odmorno.

    Ima smisla. U urednom i organizovanom okruženju i mi sami se osećamo bolje. “Kada nam je sređen prostor, sređeno nam je i u glavi” – mnogi kažu, a nadređeni i kolege često gledaju kakav vam je radni sto, jer urednost stola mnogo govori o nama. Nameštanje kreveta spada u prve radne navike, a znamo da su važne ako ne i ključne za uspeh u životu.

    Ta jednostavna navika, koja se može uraditi za manje od minut, učiniće da se osećate boljim i produktivnijim pre nego što ste pojeli svoj doručak.

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE