Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Amal Clooney: Kad je uspešnoj ženi muškarac trofej

    Kada su se u septembru prošle godine venčali Amal i George Clooney, u moru naslova stranih medija, jedan se posebno istakao. “Međunarodno priznata advokatica Amal Alamuddin udala se za glumca” pisalo je na sajtu “The Business Woman”. Ovaj naslov odmah se proširio društvenim mrežama i potpuno okrenuo priču, pokazujući kako svet može i drugačije da funkcioniše. Naime, uredništvo sajta rešilo je da holivudskog glumca stavi u drugi plan baveći se isključivo njenim uspesima i dostignućima, smatrajući da međunarodno priznata, obrazovana i uspešna advokatica zaslužuje mnogo više od statusa “novog priveska” George Clooney-a.

    Amal Clooney, devojačko Alamuddin, rođena je u Bejrutu (Liban), ima 37 godina i 15 godina karijere u oblasti međunarodnog prava. Potiče iz obrazovane i imućne porodice. Diplomirala je pravo na Oksfordu i radila u prestižnim britanskim advokatskim firmama. Takođe, pohađala je pravo na Univerzitetu u Njujorku i stekla zvanje mastera. Radila je i u Njujorku, a zatim se specijalizovala za slučajeve iz oblasti međunarodnog krivičnog prava, kao i ljudskih prava i slučajeva izručivanja.

    Iako je poznata po tome što su među njenim klijentima bili, između ostalih, i Julian Assange i Yulia Tymoshenko, za nas je zanimljivija zbog drugog slučaja. Kako se navodi u njenoj biografiji na sajtu advokatske firme “Doti Street”, bila je asistent sudije Patricka Robinsona na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu.

    Za nju kažu da je “građanin sveta”, jer osim što radi na više kontinenata, tečno govori engleski, francuski i arapski.
    Mark Stevens, pravni zastupnik koji je angažovao Amal da zastupa Asanža za nju je rekao: “Ona ima osobine za koje biste umrli. Neverovatno je bistra, nezavisna, britka sablja u poslu i ume sa ljudima.”
    Tu njenoj zavidnoj radnoj biografiji nije kraj. Amal je sada na čelu internacionalne delegacije koja pokušava da obezbedi oslobađanje bivšeg predsednika Maldiva – Mohameda Našida, koga je aktuelna vlada optužila za terorizam.

    Ko je kome nakit?

    Pre veze sa Clooney-ijem, ona nije bila deo svetskog šoubiznisa. Udajom za slavnog holivudskog neženju (koji je već imao jedan brak iza sebe) kupila je kartu za svet slavnih, i postala neizostavni deo crvenog tepiha. Sajt “Business Insider” navodi razloge zbog kojih je Amal veći “šef” od Clooney-ija. Neki od razloga su to što ima zavidnu advokatsku karijeru, veća medijska pažnja je na njoj, ali slava joj ne udara u glavu pa ume i da odgovori kada treba.

    Glumac je otkrio u emisiji “Late Show” Stevena Colberta na CBS-u kako svojoj supruzi Amal najčešće služi da bude u društvu lep i pristojan, i da je za nju samo trofej. “Zna samo da mi kaže da idemo na večeru gde ćemo da upoznamo inteligentne ljude, pa treba da budem lep i pristojan. To je uglavnom ono što radim”, našalio se glumac. Ali, ovo nije jedini intervju koji govori o njihovom odnosu. Kako je rekao za UK Weekly, često se oseća kao “idiot” dok razgovara sa svojom ženom, a strani mediji daju svoje tumačenje da ne može da dostigne intelektualni nivo svoje žene. Nju, s druge strane, nećete čuti da govori o svom privatnom životu i braku, ali se mogu naći intervjui koje je davala o pravnim slučajevima koje je vodila.

    Amal je proglašena za jednu od najpoželjnijih advokatica u Londonu, ali i za “najfascinantniju ličnost 2014. godine.”

    U biznis svetu, kliše je da uspešan muškarac, kao trofej, uz sebe ima mladu i lepu devojku. Međutim, u slučaju Amal i George Clooney-ija, ovakva postavka ne važi. Iako je više od 15 godina stariji od nje i ima bogatu filmsku karijeru, čini se da ga je potpuno zasenila, i da glavnu ulogu igra ona – kako u poslovnom tako i u privatnom životu.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Beta/AP

    Piše: Nada Veljković

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE