11 najboljih GIF-ova svih vremena koji najbolje izražavaju različite reakcije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Iako ga poslednjih godina aktivno koristimo, GIF, verovali ili ne postoji 30 godina, i preživeo je najturbulentnije periode evolucije interneta. Postoje razne vrste GIF-ova ali najćešće korišćeni su „reakcioni GIF-ovi“, odnosno oni koji se koriste kada želite da „skratite celu priču“ i reakciju pokažete kroz nekolika slika ili kratki video.

Sigurno imate svoje favorite, a Vox je izabrao najbolje GIF-ove svih vremena – od Homera Simpsona do Baraka Obame.

Homer polako nestaje

Ovaj legendaran i u isto vreme čudan momenat Homera Simpsona pojavljuje se u V sezoni, 16. epizodi, „Homer Loves Flanders“: Homerova reakcija na želju porodice Flanders da imaju vremena za sebe.

via GIPHY

Veliki Getsbi Leondarda DiKaprija

Film „Veliki Getsbi“ iz 2013. godine praznik je za oči. Neke scene su se izdigle iz samog kontektsta filma, i nastavile da žive svoj život – kao reakcije na mnoge životne situacije.

via GIPHY

Obama ispušta mikrofon

Kada je predsednik Barak Obama završio govor na svojoj poslednjoj večeri u Beloj kući 2016. godine, bukvalno je „ispustio mikrofon“, što je izraz koji se koristi da se obeleži znak trijumfa.

via GIPHY

Momak koji trepće

Momak koji trepće je gejmer Dru Skenlon (Drew Scanlon), i ovo je njegova neprocenjiva reakcija na opušteno opisivanje igre njegovog kolege koji kaže da „malo obrađuje farmu“.

Kermit skače

„Mapet šou“ jedna je od najnezaboravnijih emisija, a Kermitove reakcije našle su svoj život i izvan serije.

via GIPHY

Kul hod

Bilo je potrebno sedam sezona za junakinju serije „Mad Men“ Pegi Olson (Peggy Olson) da bi napravila tih nekoliko istorijskih koraka – iza nje su ogromno životno iskustvo i naravno petlja.

via GIPHY

Jak aplauz

Orson Vels odlučno aplaudira debi operi svoje ljubavnice, u klasiku iz 1941. godine – Građanin Kejn.
Ovaj GIF je korišćen i u ironičnom smislu, ali i kada stvarno želite nekog da pohvalite. Pogledajte samo tu facu i usporeno tapšanje…

via GIPHY

Nejtan Filion je ostao bez teksta

Originalno, ovo je reakcija Nejtana Filiona (Nathan Fillion) u seriji „Castle“, kada mu ćerka kaže da želi da ide da studira u inostranstvu.

via GIPHY

Supa Hot Fire – pobednik na takmičenju u repovanju

Satirični reper „Supa Hot Fire“ učestvovao je u jednoj od najvećih parodija na takmičenja u repovanju. Reakcije fanova kojim je ovaj reper okružen jednostavno su neprocenjive – histerija pomešana sa oduševljenjem koja se retko viđa.

Po prvi put u životu srećno lice Sajmona Kauela

Kada je prvi put čuo Suzan Bojl kako peva u emisiji „The X Factor“ 2009. godine, glavni u žiriju, kome je inače teško da pokaže pozitivnu reakciju, Sajmon Kauel, nasmešio se. Ima svetlosti i u mračnoj i ciničnoj duši.

via GIPHY

Majkl Džekson jede kokice

Ovo je scena iz spota „Thriller“, i jedan od najprepoznatljivijih GIF-ova. Koristi se uglavnom kada čekate nešto uzbudljivo – bilo da je novi serijal omiljene serije ili debata koja se zakuvava.

via GIPHY

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.