Belgijska predstava danas na Bemusu

PinterestFacebookTwitterShare

Cirkuska trupa iz Brisela specijalizovana za umetnički rad sa hendikepiranim osobama 17. oktobra će u JDP-u izvesti muzičko cirkusku predstavu pod nazivom “Sa-Učesništvo” u koju je pored umetnika iz Belgije uključeno i 12 mentalno hendikepiranih osoba iz Srbije.
 
Ova predstava je odigrana više od 60 puta u Belgiji i na desetine u mnogim zemljama Evrope, kod nas je prvi put kao gost 43.Bemusa.

U JDP-u je juče održana radionica Sa-Učesništvo (Complicites) belgijskih artista sa mentalno hendikepiranim osobama u saradnji sa udruženjem Živimo zajedno (za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju) i sa nezavisnom savremenom cirkuskom inicijativom Cirkusfera iz Beograda.

Radionicu sa mentalno hendikepiranim osobama koje će učestvovati u večerašnjoj predstavi vodila je rediteljka Katrin Mažis uz pomoć profesionalnih cirkuskih umetnika i hendikepiranih umetnika koji su radili sa belgijskim produkcionim kućama Espace Catastrophe i CreaHM iz Brisela.

Predstava je posebno namenjena socijalnim radnicima, umetnicima i osobama koje su na neki način vezane za rad sa osobama sa hendikepom.