Pobednici na “Borinim danima” Ljubomir Bandović i “Život u tesnim cipelama”

PinterestFacebookTwitterShare

Na 31. “Borinim pozorišnim danima”, koji su sinoć završeni u Vranju, nagrada stručnog žirija za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Ljubomiru Bandoviću.
 
Bandoviću, koji je prve glumačke korake napravio baš na sceni vranjskog pozorišta, nagrada je pripala za ulogu gazda Bogoljuba u predstavi Aleksandra Popovića “Pazarni dan”, beogradskog Zvezdara teatra, u režiji Egona Savina.

Ovu odluku je doneo žiri u sastavu teatrolog Dragana Bošković, predsednica, i članovi Spasoje Ž. Medenica dramaturg i Ljubica Zdravković Džonov glavna i odgovorna urednica regionalne Radio televizije Vranje. “Drago mi je što sam spisku nagrada koje sam osvoji ove godine, pridodao i ovu, koja mi je sada najdraža, jer je osvojena u gradu gde sam rođen, a u izuzetno jakoj konkurenciji”, rekao je Bandović u prepunoj Sali pozorišta “Bora Stanković”.

Nagrada publike za najbolju predstavu na 31. festivalu u Vranju, pripala je glumačkoj ekipi Zvezdara teatra iz Beograda u predstavi “Život u tesnim cipelama” Dušana Kovačevića. Pored ove, u konkurenciji su bile još tri beogradske predstave: “Elijahova stolica”, “Hipermnezija” i “Pazarni dan”, i vranjska “Autoputem”.

Nagrade najboljima biće dodeljene danas, poslednjeg dana 31. “Borinih pozorišnih dana”, kada je na repertoaru revijalna predstava “Ti i ja” Bitef teatra iz Beograda, autora Branke Stojković i Olivera Viktorovića.

Festival “Borini pozorišni dani” je ustanovljen 1981. godine, u slavu Borisava Stankovića, najznamenitijeg Vranjanca, najvećeg srpskog realiste i rodonačelnika modernog srpskog romana.