Proglašene nagrade Londonskog filmskog festivala

PinterestFacebookTwitterShare

Porodična drama “Moramo da pričamo o Kevinu” (We Need to Talk About Kevin) osvojila je u sredu uveče nagradu za najbolji film na Londonskom filmskom festivalu.

U filmu Lin Remzi glavnu ulogu igra Tilda Svinton kao majka koja se bori sa tugom i krivicom pošto je njen sin tinejdžer izvršio masakr u gimanziji.

Londonski filmski festival koji se održava 55 godina uveo je nagradu za najbolji film pre dve godine da bi se takmičio sa sličnim festivalima u Berlinu, Veneciji i Torontu.

Film Kevin pobedio je osam drugih finalista uključujući francuski nemi film “The Artist”, “Faust” Aleksandra Sokurova, pobednika na festivalu u Veneciji, i “Shame” reditelja Stiva Mekvina.

Devetnaestogodišnja glumica Kandis Rid proglašena je najboljom mladom britanskom glumicom za ulogu u drami “Junkhearts”, njenoj prvoj profesionalnoj ulozi. Argentinski reditelj Pablo Hiorheli (Giorgelli) je dobio nagradu za najbolji prvi film za delo “Las Acacias” koji je dobilo istu nagradu ove godine na festivalu u Kanu. Za najbolji dokumentarni film proglašen je film “Into the Abys” Nemca Vernera Hercoga.

Glumacu Reifu Fajnsu i reditelju Dejvidu Kronenbergu uručene su nagrade za životno delo.