Pansion Beket otvara teatar Parobrod

PinterestFacebookTwitterShare

Nova kamerna scena Parobrod teatar biće otvorena u subotu 12. novembra premijernim izvodjenjem predstave “Pansion Beket” u režiji Stevana Bodrože, najavili su u utorak organizatori.

Direktorka UK Parobrod Milena Rajković rekla je na konferenciji za novinare da je nova pozorišna scena sa 32 mesta u gledalištu, specifičan prostor namenjen neafirmisanim umetnicima i izvodjenju komada koji nisu privlačni pozorištima okrenutim komercijalnim sadržajima.

Reditelj Stevan Bodroža rekao je da zbog nedostatka novca u kulturi, uprave pozorišta uglavnom prednost daju sigurnim repertoarskim potezima i vedrim komadima, kako bi privukli više publike i bar vratili ono što je uloženo. Bodroža je rekao da predstava radjena po Beketovim dramskim tekstovima u fokusu ima aktuelne teme – samoću, otudjenost, tugu, prazninu, očaj, osećanja koja su deo svakodnevice, o kojima je moguće direktno govoriti, jer ljudi tako shvataju da nisu sami.

Predstava “Pansion Beket” sastoji se od nekoliko Beketovih monodramskih minijatura u dramatizaciji Tamare Bijelić, a uloge tumače Vanja Ejdus, Tamara Krcunović i Milica Stefanović.

Ustanova kulture “Parobrod” nalazi se u Kapetan Mišinoj 6a u Beogradu.