• English
X

Afterhour

4 načina da IZAĐETE iz svoje ZONE KOMFORA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Kako biste postizali velike ciljeve važno je da prvo pobedite sebe, a zatim sve prepreke na putu. Ostajanjem u zoni komfora ne možete postići ništa veliko i važno. Ovo je četiri saveta koji će vam pomoći da pređete jednu od najvećih barijera u vašem životu.

Nađite ’zonu hrabrosti’

Zona hrabrosti leži van zone udobnosti. Ukoliko niste spremni za veliki korak napravite prvo mali. Reon hrabrosti je možda manje predvidljiv ali sadrži mnogo veće mogućnosti za lični i profesionalni razvoj. Ukoliko treba da počnete da izlazite iz zone komfora krenite hrabro ka nečemu do čega vam je najviše stalo i što će vas najpre motivisati.

Izbegnite ’zonu terora’

Zlatna sredina je prostor između zone straha i zone komfora. Nađite mesto koje će vam dopustiti da rastete, a da vas strah ne parališe. Važno je da radite na svojim mislima i da pročišćavate strah i razmišljanja o potencijalnim pretnjama i lošim scenarijima. Zona sigurnosti je u vama samima i ona će vas uvek sprečiti da krenete ka zoni terora.

Dozvolite sebi da budete ranjivi

Možete biti prosečni celoga života, a možete i preuzeti rizike i napraviti velike uspehe. Morate biti izloženi da biste bili spremni na velika dela. Bićete uplašeni ali morate znati da je i neuspeh mogućnost koju treba da doživite kao iskustvo koje će vas usmeriti ka uspehu i pokazati vam neke nove puteve, mogućnosti i opcije.

Korak po korak

Izlazak iz zone komfora nije mala stvar koju možete uraditi odjednom zato napravite segmentaciju ovog postupka kako bi vam sve lakše palo. Kreirajte male korake i osećajte se ponosno nakon svakog. Važan je dobar plan, piše Success.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.