5 idealnih namirnica za ravan stomak

PinterestFacebookTwitterShare

Nema ništa gore nego kad shvatite da će vam vaš naduti stomak pokvariti planove i sabotirati ulazak u usku haljinu za subotnji izlazak.

Oduvek nas je mučilo jedno pitanje – šta učiniti u tom trenutku kada želite da obučete uske pantalone ili malu crnu, pripijenu haljinu a vaš stomak zgleda kao da ste pojeli košarkašku loptu?

Sledeće namirnice i napici mogu da vam pomognu u tome:

Limunada

Ako imate svega nekoliko sati na raspolaganju (pre važnog izlaska) – voda sa svežim limunom biće savršen lek za nadutost.

Ljuti začini

Ljuta papričica i biber stimulišu probavu, smanjuju nadutost i mogu da otpuste pritisak i grčeve. Predlažemo da ubacite jednu čajnu kašičicu bibera u piće po izboru i pričekate rezultate.

Kurkuma

Baš poput bibera, kurkuma ima detoksikacijsku moć. Možete je kupiti kao prašak ili u tekućem stanju i dodati po čajnu kašičicu u vodu, čaj, sok ili smoothie pre nekog važnog događaja.

Kokosova voda

Kako biste hidrirali telo i izbacili toksine koji izazivaju nadutost morate da pijete što više tečnosti – kokosova voda u tom smislu, zbog svojih hranjivih sastojaka, deluje bolje od obične vode.

Đumbir

Bilo da od njega napravite čaj ili sveži sok ili smoothie – đumbir je jedan od glavnih sastojaka koji se koristi za postizanje ravnog stomaka u što kraćem vremenu. Dodatan plus ove namirnice: smanjiće bolne menstruacije i grčeve koji vam se možda javljaju tokom istih.

Čaj od mente

Ako želite da pijete još nešto osim obične i kokosove vode – čajevi poput onog od nane ili đumbira savršeno će vas rešiti nadutosti.

Špargla

Špargle su prirodni diuretik koji će vam pomoći u borbi protiv nadutosti i to svega nekoliko sati pre važnog događaja. Samo pazite da ne koristite so – jer je upravo to začin koji i uzrokuje nadutost!

Spanać

Ovo zeleno povrće smanjuje nadutost u želucu zato što gura vlakna u digestivnom traktu. Napravite od njega smoothie, zajedno s ostalim namirnicama koje smo već spomenuli – i nećete imati problema sa zakopčavanjem farmerica!

Izvor: Wall.hr