• English
X

Afterhour

5 načina da unapredite svoju KREATIVNOST

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Život bez kreativnosti je životarenje. Šta god da radite kroz stvaranje dajete smirao svakoj svojoj akciji i planu. Ukoliko ste zagubili kreativnost u gomili obaveza oslobodite je ponovo ovim savetima Motivation grid-a.

Potisnite stres

Stres je najveći ubica kreativnosti i oslobađanja duha. Što pre uklonite stres iz svog života, vaš duh, karakter i kreativnost će pre izaći. Napravite svoje zdrave jutarnje rutine, praktikujte 15 minuta meditacije svakoga dana i uvedite trening ili vežbanje kao obaveznu stavku, barem tri puta nedeljno. Ne dozvolite da vaša nervoza i ansioznost budu glavni kamen spoticanja na vašem putu do samoostvarenja i uspeha.

Napravite raspored

Na taj način će vaša dnevna rutina biti predvidljiva što će vam unositi dodatni mir. Takođe, kada znate svoj raspored moći ćete samostalno da odvojite i pronađete vreme za kreativnost. Ukoliko na primer želite da se bavite pisanjem, izmenite svoj raspored i ostavite noć za pisanje. Tada ćete biti sami, u miru, a vaša kreativnost će moći nesmetano da ispliva.

Učite od konkurencije

Bez obzira da li želite da postanete poznati slikar ili da prodajete ukrasne sveće u obližnjoj radnji, morate istražiti konkurenciju. Analizirajte ih i pronađite čega na tržištu nema, šta biste uradili drugačije, kakve orginalne ideje imate… Neka oni budu osnov na koji ćete nadgraditi svoju kreaciju.

Budite avanturista

Uradite nešto potpuno drugačije, nešto što će vas navesti da vidite stvari iz potpuno drugog ugla. Posetite nova mesta, upoznajte nove ljude, probajte stvari koje nikada pre niste radili. Videćete nove pravce kojima možete krenuti i nove niše u kojima se možete razvijati. Napravite blog ili vlog od vaših putovanja, možda je baš to ono u čemu ćete uživati.

Gledajte širu sliku

Najčešće smo mi sami krivci što ne živimo kreativan život. Obuzeti smo žurbom, rokovima, odgovornostima. U celoj toj priči prestali smo da verujemo u sebe. Ukoliko ste veoma posvećeni poslu i od toga ne odustajete, barem nađite način kako da sve to istakne vašu kreativnost. Kada radite ono što volite vi prosto cvetate, koliko god teško bilo. Sve drugo je životarenje i odrađivanje. Ukoliko se trenutno mučite, sagledajte širu sliku, postavite prioritete i nađite vremena za svoju kreativnost.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.