8 najboljih romantičnih komedija (za muškarce koji ne vole romantične komedije)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Mnogi misle da su romantične komedije samo za žene, da su bljutave limunadice, isprazne priče koje nemaju nikakvu umetničku vrednost. Međutim, neki reditelji i glumci uspevaju da naprave prava remek-dela od ovog nezahvalnog žanra.

Sajt Esquire.com daje neke predloge uz koje žene i muškarci podjednako mogu da uživaju. Genijalan humor i sjajna priča u kojoj će se svako pronaći.

Modern Romance

Reditelj Albert Brooks (Albert Bruks), možda nije prepoznat kao Vudi Alen, sa kim ga stalno porede, ali upravo film „Modern Romance“ pokazuje koliki talenat poseduje. Kao i Alen, Bruks u svojoj romantičnoj komediji uspeva da neurotičnost, sumnju i anksioznost pretvori u urnebesnu priču.

Intolerable Cruelty

Samo braća Koen mogu da naprave tradicionalnu romantičnu komediju u kojoj ima mnogo crnog humora, igraju dve najveće face u Holivudu, i gde se jedan ubica slučajno upuca u glavu… Sa njima smo već naučili da očekujemo neočekivano. Neki ga opisuju kao više „Fargo“ nego „Bridget Jones“. U isto vreme romantičan i sumoran.

Barcelona

Osetite malo Španije uz dvojicu Amerikanaca koji odmor provode u Barseloni. Šetaju se ulicama i pokušavaju da šarmiraju lokalne žene. A onda sledi zaplet…

Chasing Amy

Kultni film devedesetih koji, iako ste pogledali, morate to ponovo da učinite. Romantika u alternativnoj supkulturi komičnih stripova. Komplikacija sledi kada se jedan od glavnih junaka zaljubi u lezbejku…

Rushmore

Film u kome se pojavljuje Bil Marej (Bill Murray) ne može da bude loš. Priča se vrti oko ljubavnog trougla, i ima najbolje elemente romantične komedije i sjajnog humora. Reditelj je Ves Anderson, koji unikatnim stilom od svakog svog filma pravi remek-delo.

Broadcast News

Romantična komedija legendarnog oskarovca Džejmsa L. Bruksa jedan je od najtoplijih filmova osamdesetih godina prošlog veka, istovremeno pametan i zabavan, emotivan i racionalan, film koji duhovitim pristupom potpuno rasvetljava politiku funkcionisanja moćne televizijske kuće. Pored toga bavi se i tim famoznim ljubavnim trouglom.

Annie Hall

Vudi Alen je potpuno promenio koncept romantične komedije, podigao je ovaj žanr na viši nivo koji je postao prihvatljiv i za intelektualce. Zaljubljivanje, svakodnevni razgovori, mali i veliki strahovi… Alen sve to zna da upakuje i film koji ćete rado pogledati i po 20. put.

They Came Together

Jedna od najboljih parodija na romantične komedije je upravo film „They Came Together“. Ako ne volite romantične komedije, onda je ovaj film prava stvar za vas.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.