• English
X

Afterhour

Apsolutno neverovatne TEHNIKE kako da zaista promenite POGLED NA SVET oko vas

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Da li nekad upadnemo u letargiju i rutinu sveta oko nas. Sve nam se čini već viđeno i nikako ne možemo da dovedemo stanje svesti tako da budemo prisutni u trenutku. Pročitajte ove apsolutno neverovatne tehnike kako da svoj svet zaista vidite drugim očima i osvežite svoj život.

Primećujte boje- Trudite se da primećujete sve boje oko vas, naročito sada u proleće kada su sve intenzivnije i ima ih mnogo više nego do sada. Obratite pažnju na sunčeve zdrake, na boju neba, sumraka, na sivi trotoar i zelenilo parkova.

Gledajte u ogledalo- Stvari zaista izgledaju drugačije u odrazu.

Gledajte fotografije- Naročito one koje objavljuje Nacionalna Geografija ili profesionalni fotografi. Oni stvari koje ste već videli mogu učiniti dinamičnijim, uzbudljivijim, drugačijim.

Stavite fotografiju nečega pored tog objekta ili osobe i upoređujte- Ova taktika se koristi (i na poznatim svetskim univrzitetima) kako bismo više cenili umetnička dela. Ipak, pokušajte da to učinite zaista u muzeju, bićete iznenađeni.

Pretvarajte se da ste novinar- Novinari su kritični i primećiju sve jer su od svega u stanju da naprave priču. Oni stvari vide drugačije.

Pretvarajte se da ste turista– Kada ste poslednji put prošetali Knez Mihailovom ulicom i gledali svoj grad kao da ste turista? Podignite pogled, obratite pažnju na zdanja i fasade.

Crtajte- Kreirajte novi svet i promenite pogled na sadašnji.

Idite na nova mesta- Svoje okruženje već znate napamet i ne pridajete mu toliki značaj. Pogledajte nova mesta, ljude, kulture, navike…

Vratite se na dobro poznato mesto posle duže vremena- Da li se sećate kada ste se kao mali vraćali kući sa raspusta provedenog kod bake i dede ili na moru i planini. Setite se kako ste čudno gledali svoje mesto dok ste u njega ulazili, setite se stvari koje ste tada zapažali.

Zamislite da vam gosti dolaze na vikend- Ovo je odličan način da svoju kuću sagledate na potpuno novi način.

Zamislite da prodajete kuću- Pogledajte je očima nekoga ko procenjuje koliko vredi. Budite kritični i zamislite kako biste je sredili da dolazi kupac.

Gledajte očima deteta- Zvuči kao kliše, ali deca zaista stvari vide drugačije, jasnije, iskrenije…piše Psychology today.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.