Čokolada od sada može biti zdrav izbor

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Čokolada je važan deo kulture, još od drevnih Maja. Prva prodavnica čokolade otvorena je u 17. veku, a sve do danas čokolada je omiljeni slatkiš svima. Takođe nezaobilazan poklon u svim prilikama jeste ova poslastica.

Međutim ovaj instant recept za sreću ponekad ume da zadaje muke onima koji žele da ostanu vitki. Postoje razne teorije zašto čokolada nije zdrava, a ako ste ikada pomislili – “Da li ću ikada moći da jedem čokoladu koja je zdrava?” – vaša zamisao sada će se i ostvariti.

U Maxi supermarketima mogu se naći organske Bio Benjamin čokolade.

Šta ove čolade razlikuje od drugih? Dakle, znamo da je glavni sastojak svake čokolade kakao.

Benjamin, proizvođač ove čokalade objašnjava:

Želeo sam da napravim nešto, a da ne bude kopija, da ne liči na druge proizvode. Želeo sam da napravim nešto drugačije. Proputovao sam pola sveta kako bi pronašao jedinstven recep za organsku ili posnu čokoladu.

On takođe dodaje da je seme kakaoa u ovoj čokoladi organski uzgajano. Seme je doneto iz Nikaragve, a u bašti u kojoj uzgaja ovo seme nema reda da bi sve izgledalo kao njegovo prirodno stanište – a to je džungla. Seme kakao se obično peče na visokim temperaturama, i tada gubi svojstva. Za razliku od ovakvog pristupa, kakao iz “organske” čokolade se ne izlaže visokim temperaturama, a princip je sledeći: Drži se u velikim posudama prekrivenim listovima banane, na sunčevoj svetlosti. “I organska jabuka je zdrava, ali kada je ispečete, ona više nije tako zdrava,’’ objašnjava Benjamin.

Sada i za vreme posta moći ćete da uživate u čokoladi,ba da to nije čokolada za kuvanje.

Organske čokolade su sa ukusima limuna, duda, brusnice, lešnika i dodacima super-hrane kao što je kinoa. Takođe i mlečna čokolada, bez mleka – napravljena je od kakao putera.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Piše: D.A.