Intrigantno: Tarantino priprema film o ubistvima porodice Menson

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Američki reditelj Kventin Tarantino priprema film inspirisan ubistvima “familije” Menson, piše američka štampa. Prema pisanju magazina Holivud riporter (Hollywood Reporter), Tarantino već razgovara sa glumcima i sam će raditi na scenariju.

Prema navodima do sada su kontaktirani Dženifer Lorens i Bred Pit, koji je 2009. sarađivao sa Tarantinom u filmu “Prokletnici” (Inglorious Basterds). Producenti će biti Harvi i Bob Vajnštajn.

Snimanje bi trebalo da počne 2018. ali još uvek nije potpisan ugovor sa distributerima.
Čarls Menson (82), koji služi doživotnu zatvorsku kaznu, bio je vođa kalifornijske sekte zvane “Porodica”, odgovorne za ubistva više osoba. U avgustu 1969. su Menson i njegovi sledbenici ubili sedam ljudi u dva dana.

Najpoznatija žrtva je bila glumica Šeron Tejt, u to vreme žena reditelja Romana Polanskog.

Menson, kasnije nazvan “američka ikona zla”, ne smatra se serijskim ubicom jer su najveći deo ubistava počinili njegovi sledbenici. On je na suđenju 1971. osuđen na smrt ali je kazna kasnije preinačena u doživotnu robiju.

Verajati magazin (Variety Magazine) piše da su Dženifer Lorens i Margot Robi u igri za ulogu Tejt, dok bi Bred Pit glumio Vinsenta Buliozija, tužioca “Porodice”.

Tarantino (54) je snimio desetak filmova, od kojih su najpoznatiji “Petparačke priče” (1994), “Četiri sobe” (1995), “Džeki Braun” (1997), “Ubiti Bila” (2003), “Ubiti Bila 2” (2004) i špageti vestern “Đangova osveta” (2012).

Prestižnog Oskara za najbolji scenario dobio je za dva filma “Petparačke priče” i “Đangova osveta”.Napisao je i scenarije za filmove “Prava romansa” (1993), “Rođene ubice” (1994) i “Od sumraka do svitanja” (1996).

Tarantino često glumi sporedne uloge u svojim filmovima. Tada je obično u ulozi brbljivog lika koji prati svetske trendove i poseduje encikopledijsko znanje.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: Youtube/Printscreen