Italijansko selo nudi 2.000 evra doseljenicima

ItalijaSeloPIX
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Načelnik malog planinskog sela Bormida u Italiji nudi 2.000 evra svakome ko odluči da se doseli, piše Gardijan.

Seoce se nalazi na severozapadu Italije u oblasti Ligurija, a trenutno u njemu živi 394 stanovnika.

Načelnik Bormide, Daniel Galijano u pokušaju da spasi mestašce da ne postane selo duhova nudi i povoljno smeštaj – 50 evra mesečno za malu nekretninu i 120 za veću, prenosi B92.

Odluku bi trebalo da podrži i loklano veće, ali čini se da se može očekivati da će Bormida poklanjati 2.000 evra svakoj pridošlici, bez obzira na to da li će da kupi ili iznajmi nekretninu.

„Još uvek radimo na razradi plana, ali svako je dobrodošao da dođe i živi ovde“, rekao je lokalni odbornik koji je želeo da ostane anoniman i dodao:

„Mi smo mala zajednica, ali vrlo gostoljubiva. Visoko smo u planini, ali nismo daleko od mora. Vodimo zdrav način života, vazduh je veoma čist“.

Galijanov post na Fejsbuku zatrpan je komentarima potencijalnih novih meštana. Neki kažu da će se odreći ponuđenog novca, ako im nađu posao.

„Nema mnogo toga što radi ovde. Ali život je jednostavan, imamo šume, koze, crkvu, i puno dobre hrane. Definitivno život bez stresa“, rekao je Odon Đuzepe, vlasnik jednog od četiri restorana u tom mestu.

Izvor: B92

Foto: Pixabay