• English
X

Afterhour

Kao Francuskinje: Doktor objašnjava kako da izgledate odlično, bez obzira na godine

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Francuskinje su poznate po tome što imaju sjajnu figuru i lepu kožu. Takođe, one žive duže.
Mišel Simes (Michel Cymes), dobro poznati doktor iz Pariza, TV zvezda, i konsultant, napisao je knjigu pod nazivom „Live Better and Longer“, gde je otkrio tajne zbog kojih Francuskinje izgledaju lepo, bez obzira koliko godina imaju.

Pijte kao somelije.

Mnogo ljudi preteruje u piću. Neko vreme ne piju, a onda se prepuste alkoholu, i to u velikim količinama. To škodi srcu, isušuje kožu i kosu, a osim što narušava celokupno zdravlje, skraćuje život.

Pijte kao somelije. Sipajte malo vina u lepu čašu. Uzimajte male gutljaje. Uživajte u ukusu, i zadržite vino u ustima što je moguće duže.

Kupujte skupe naočare.

Ako ne štitite svoje oči od sunca, to može da ubrza bolesti kao što je katarakta, a takođe stvaraju se bore (od žmirkanja). Kada kupujete nove naočare za sunce, postarajte se da:

– Budu dovoljno velike da pokriju celo oko (do obrva), ali i da imaju maksimalnu zaštitu.

– Imaju odgovarajuća sočiva. Najbolja sočiva napravljena su od polikarbonata, plastike CR-39, i mineralnog stakla. Trebalo bi da imaju evropsku oznaku standarda: CE.

– Imaju 3 UV zaštitu.

Jedite beli luk.

Francuskinje jedu dosta belog luka. Ova namirnica je odličan antioksidant, štiti ćelije od slobodnih radikala koji ubrzavaju proces starenja. Pored toga, sprečava rak debelog creva, i kardiovaskularne bolesti.

Vaš frižider treba da bude besprekorno čist.

Što smo stariji, to nam je slabiji imuni sistem. Veoma je važno da ga zaštitimo od raznih virusa i bakterija. Frižider je pogodna sredina za njihovo razmnožavanje, zato ako ga redovno ne čistite, bakterije poput salmonele ili E. koli mogle bi da vas ugroze.
Čistite svoj frižider redovno, najbolje dvaput mesečno. Umesto deterdženta možete da koristite sunđer ili krpu natopljenu sirćetom, a zatim obrišite suvom krpom.

Brinite se o svom dekolteu.

Većina dama vredno neguje svoje lice i vrat, ali zapostavljaju dekolte. Dekolte, isto kao i ruke, lice, i vrat, zahteva negu, a svako zapostavljanje se ne može sakriti. Takođe, na ovim delovima tela se vide godine, odnosno kako ste se ophodili prema svom telu.

Večerajte sa stilom.

Neka konzumiranje hrane bude ritual. Nikada pred TV-om, jer kada ste ispred ekrana jedete brže i žvaćete manje, tako da možete da propustite trenutak kada bi trebalo da prestanete da jedete.

Vežbajte kao Francuskinje.

Da biste sprečili osteoporozu, vežbajte u vodi. Aerobik u vodi je jedan od najboljih načina fitnesa. Pod vodom, srce sporije kuca, i možete da trenirate napornije. Drugo, voda je veće opterećenje za mišiće, a smanjuje oštećenje zglobova. I treće, voda masira celo telo.

Pronađite savršeni jastuk.

Da biste ostali zdraviji što je duže moguće, trebalo bi sebi da obezbedite dobar odmor, posebno za mišiće vrata. Ako patite od bolova u vratu, pravo je vreme da izaberete kvalitetan jastuk.

I zapamtite:

Težnja za savršenstvom može da bude iscrpljujuća. Sluštajte svoje želje, i živite život punim plućima.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife/Daily Mail

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.