Kupac na PRVOM mestu: Pročitajte u čemu je Srbija pionir

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Kada je reč o ritejl parkovima desile su se dve važne stvari: njihov razvoj u gradovima van naše prestonice čime se jača lokalna strukrura kroz investicije u ovoj oblasti i implementacuha novog koncepta ritejl parkova u čemu je Srbija pionir.

Naime, promena se ogleda u vidu šoping centara na otvorenom. Reč je o specifičnom arhitektonskom uređenju koje uzima u obzir kretanje i potrebe potrošača, sa ciljem da im se olakša kupovina strateškim pristupom u rasporedu zakupaca.

Sada je potrošač u fokusu, najvažnije je da oseti da je poseban, da nije tu samo da potroši novac, već da uživa u vremenu provedenom kupujuči. Da bi se to postiglo, u okviru parka se pozicioniraju bioskop, kafići i dečija igrališta.

Ovaj koncept primenjen je kod STOP SHOP ritejl parka u Nišu. U pitanju je brend ritejl parkova, koji su u vlasništvu austrijske kompanije Immofinanz.

mia mia

“Novina su i spoljašnje mobilne ‘kutije’  – jedinice sa modernim dizajnom u skladu sa trendovima NOVMET, koje mogu biti postavljene bilo gde u okviru svakog ritejl parka i mogu se koristiti za različite namene”, izjavila je Mia Zečević, partnerka u Novaston Asset Management kompaniji, na panelu “Novi trendovi u oblasti šoping centara, ritejl parkova i poslovnih objekata”.

Konferenciju o razvoju sektora nekretnina i infrastrukture u Srbiji. “Serbian Property and Infrastructure Development Conference” je organizovala TGI Group International, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Ambasada Kanade i Izraela u Srbiji, uz podršku velikog broja konsultantskih kompanija u oblasti nekretnina.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife