• English
X

Afterhour

A mislili ste da ste videli sve… Pogledajte ŠVAJCARSKI SAT OD ŠVAJCARSKOG SIRA vredan više od miliona

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: luxurylaunches.com/

Dva najpoznatija simbola Švajcarske su sirevi i satovi. I jedni i drugi izrađuju se posebnim tehnikama, neverovatnog su kvaliteta i predstavljaju statusne simbole. Ali, šta se desi kada država razbesni poznatog proizvođača satova, a ova dva važna obeležja se spoje?

Poznato je da najluksuzniji brendovi na svetu imaju smisao za humor koji ponekad vole da stave u prvi plan. Postavlja se pitanje da li je ovo jedan od tih primera ili je poznata kompanija za izradu satova imala nešto drugo na umu.

Kako je objavio Luxury launches kako bi se pobunio protiv oznake ’Swiss made’ (proizvedeno u Švajcarskoj) na satovima koji nisu u potpunosti izrađeni u ovoj zemlji, švajcarski proizvođač luksuznih satova H. Moser napravio je u znak protesta ’Swiss Mad’ (Ljuti u Švajcarskoj) – prvi sat koji u sebi ima satojke švajcarskog sira.

Trenutno je napravljen samo jedan ovakav sat i košta neverovatnih 1,081,291 švajcarskih franaka. Cena označava potpisivanje Švajcarske povelje 1. avgusta 1291. godine.

H-Moser-Chees-Gear

Foto: luxurylaunches.com

Da bi proizvod mogao da nosi oznaku ’Swiss made’ osnove proizvodnje sata mogu biti švajcarskog porekla, kao i da je sklopljen i testiran u ovoj zemlji. To ipak ostavlja dovoljno mogućnosti da se određeni delovi uvoze, na šta H. Moser pokušava da ukaže neobičnim satom koji je izradio.

Forma sira A Vacherin Mont d’Or médaille d’or čini da on ostane veoma čvrst kao okruženje za mehanizam. Sat je ručno rađen, automatskog mehanizma koji ima rezerve snage za tri dana.

Moser je naveo da će novac od prodaje ovog neobičnog sata uložiti da podrži nezavisne prozvođače švajcarskih časovnika koji trenutno pate usled teške ekonomske situacije i jeftinog uvoza iz Azije.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: luxurylaunches.com/

Piše: D.G.