Najsmrtonostnija jela na svetu!

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: PIxabay, Youtube screenshot

U zapadnom svetu postoji jedna prezastupljenost hrane koja nam daje smešno velike izbore kada je reč o tome šta ćemo jesti. Međutim, izgleda da neki ljudi širom sveta idu predaleko kada je reč o izboru hrane, pa čak i rizikuju sopstveni život izborom namirnica.

Od lokalnih specijaliteta, do svakodnevnih namirnica – predstavljamo vam najopasniju hranu sveta.

Živa hobotnicaživi oktopod, živa hobotnica_youtubeprintscreen

U Južnoj Koreji konzumiranje žive hobotnice može biti pravi delikates. Međutim ovaj „obrok“ može biti izuzetno opasan po život zbog malih pijavki koje se nalaze na njihovim ručicama. Pa čak i kada hobotnicu isečete na sitne komade, pijavke su i dalje aktivne i mogu se zalepiti na unutrašnjost vašeg grla što može dovesti do davljenja.

Afrička bik-žabažaba, afrička bik-žaba_youtubeprintscreen

Afrička bik-žaba se smatra delikatesom u jednom delu sveta. Međutim, ova životinja luči nekoliko toksičnih supstanci koje mogu izazvati ozbiljnu štetu ljudima. Mlade žabe su najopasnije, verovali ili ne, jer luče toksin koji može dovesti do otkazivanja bubrega.

Casu – Marzu sirsir. casu marzu sir, sir i crvi_youtubeprintscreen

Iako nije smrtonosan, ovaj sir je dovoljno zastrašujući da od sebe otera mnoge gurmane. Na prvi pogled, on izgleda obično, ali ako pogledate malo bolje – sir je prepun živih crva! On se pravi tako što se u ranoj fazi izloži muvama koje mogu izleći jaja u njemu i koja deluju kao katalizatori za fermentaciju. EU je zabranila sir, ali se navodno još uvek proizvodi, prodaje i kupuje na crnom tržištu na Sardiniji.

Fugupuff fish_youtubeprintscreen

Japanski kuvari godinama uče kako bi spremili ovaj otrovni delikates na pravilan način, što govori o tome kolika je opasnost u konzumiranju ove ribe. Toksični deovi ribe su čak 1200 puta otrovniji od cijanida, i upravo zbog toga konzumiranje pogrešnih delova ribe može voditi do sigrune smrti.

Krvave školjkepuff fish_youtubeprintscreen

Šangajske krvave školjke se smatraju delikatesom – delikatesom koji vas može zaraziti hepatitisom! Da bi postale jestive, moraju se pažljivo i brzo skuvati kako bi se eliminsali virusi i bakterije koje uzrokuju hepatitis. Obično, ove školjke se prodaju u azijskim supermarketima. Prepoznatljive su po sivo- bijeloj boji, i dubokim brazdama (i pune su krvi).

Izvor: BIZLife

Foto: PIxabay, Youtube screenshot