• English
X

Afterhour

Osnivač TVITERA: Želeo sam da svet učinim boljim, pogrešio sam

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printscreen

Osnivač Tvitera i suosnivač Blogera Evan Vilijams nedavno je dao intervju za Njujork tajms, koji ga je predstavio kao čoveka koji je otvorio Pandorinu kutiju, u kojem je govorio o svojoj društvenoj mreži i internetu.

Dok se on nije pojavio, ljudi su imali malo mesta gde su mogli da odu kada su preplavljeni emocijama i ludim idejama, jedino su mogli da napišu pismo nekom listu ili drže pridike komšijama, navodi ovaj medij poredeći ga sa Gutenbergom, izumiteljem štamparske mašine, kada je reč o razvoju komunikacionih tehnologija.

„Mislio sam da kada jednom svi budu u mogućnosti da slobodno govore i razmenjuju informacije i ideje, svet će automatski postati bolje mesto. Pogrešio sam u vezi sa tim“, rekao je poznati preduzetnik iz Silikonske doline.

Vilijams kaže da je problem interneta to što nagrađuje ekstreme.

„Recimo da se na primer vozite automobilom i vidite sudar. Naravno da ćete pogledati. Svako pogleda. Internet shvati da to znači da svi traže više sudara, pa pokušava da im ih obezbedi“, smatra osnivač Tvitera.

Kako je istakao cilj mu je da razbije ovu šemu. „Ako naučim da ću, krećući se tim putem, viđati sve više i više sudara, krenuću drugim putem“, istakao je Vilijams.

Povezane vesti

Tviter nastavlja da tone

Vrednost akcija kompanije Tviter opala je na Vol Stritu nakon što je ta kompanija objavila izveštaj o slabim rezultatima poslovanja u poslednjem

Izvor: BIZLife

Foto: printscreen

Piše: D.G.