Ostvaruje se Vulinov ruski književni san

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poznat je po “nadahnutim” govorima. To “nadahnuće” pretočio je i u knjigu, a o “veličini” tog romana govori i činjenica da je za razliku  od pravih pisaca koji rade u Srbiji, baš naš ministar dobio privilegiju da bude objavljen i na ruskom jeziku.

Vulin je na Književnom salonu u Sankt Peterburgu predstavio rusko izdanje svoje knjige “Lepota” . Knjigu je izdala jedna od najvećih ruskih izdavačkih kuća “Alateja”.

“Lepota je roman koji govori o nama, o jednom teškom, smutnom vremenu, o vremenu 1204. godine kada građanski rat razbija srpsku državu, kada krstaši osvajaju Carigrad, kada se svet menja. Pitanja koja su nam postavljali tada su pitanja koja nam postavljaju i sada. To je pitanje da li ste spremni da ostanete čovek u vremenima neljudi?”, rekao je Vulin predstavljajući knjigu.

Kaže i da je “u književnom svetu teško naći veće priznanje nego kada imate priliku da se nešto što ste vi napisali prevede na ruski jezik i pojavi na ruskom tržištu”.

 

Izvor: RTS, agencije, BIZlife

Foto: YouTube screenshot

Komentari 1

  1. Baki 55

    Još kad bi neko kupio knjigu? Mada, ostavila mu je Baba Jula recept kako se kad si na vlasti “prodaju” knjige koje nikog ne interesuju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.