Otvorena izložba „ Nikolaj Krasnov-album sećanja“ uz podršku NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

U Kripti Hrama Svetog Save na Vračaru svečano je, uz podršku NIS-a, otvorena izložba posvećena liku i delu ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova pod nazivom „Nikolaj Krasnov-album sećanja“.

Na izložbi je predstavljen i spomen album arhitekte Nikolaja Krasnova koji je u oblasti arhitekture, urbanizma, enterijera i primenjene umetnosti ostavio značajan trag u izgledu Beograda, ali i brojnih gradova i varoši širom Srbije i Rusije. Posetioci će do 17. marta, imati priliku da u Kripti Hrama bolje upoznaju stvaralaštvo ovog čuvenog ruskog arhitekte koje predstavlja najreprezentativniji građevinski fond u periodu između dva svetska rata.

Svečanom otvaranju izložbe i predstavljanju spomen albuma prisustvovali su predstavnici NIS-a, grada Beograda, Srpske Pravoslavne Crkve, Ruske Ambasade u Beogradu, Ministarstva kulture i informisanja, Ruskog doma, Heraldičkog kluba i mnogobrojne zvanice.

Sanja Lubardić, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije je izjavila: „Kao kompanija koja podržava projekte koji promovišu kulturu, nauku i istinske vrednosti, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga kroz program „Zajednici zajedno“. Posebno smo ponosni što izložba čuva od zaborava dela čuvenog ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova koja predstavljaju sponu dva prijateljska naroda. NIS će i u narednom periodu nastaviti da podržava projekte koji doprinose unapređenju i očuvanju kulturne baštine u našoj zemlji“ .

Izvor: BIZLife