Ovi gradovi plaćaju da se u njih doselite (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay, Beta

Različiti gradovi na različitim mestima u svetu mogu imati različite razloge i načine kako da privlače stanovnike da im doseljavaju. Ili naprosto da usreće one koji tamo već žive, piše Ekspres.

Nijagara Fols, SAD

Kako bi u svoj grad privukle mlađe ljude, gradske vlasti nude otplaćivanje do 7.000 dolara studentskog kredita svakom mladom diplomiranom čoveku koji im se doseli. Reč je o gradiću koji danas ima 48.000 stanovnika, a kakvi ga problemi sa stanovništvom muče, vidi se iz statistike ako se ide u prošlost.

Ponga, Španija

Parovi koji se ovde skrase od lokalnih vlasti će dobiti 3.200 dolara podsticaja koje mogu potrošiti kako god žele. Ovo mesto u pokrajini Asturija nekad se moglo nazvati gradićem, a danas živi nešto više od 600 ljudi. U industriji je zaposlen samo jedan jedini stanovnik, u građevinarstvu njih sedam…

Detroit, SAD

Ovaj grad pokrenuo je program “Challenge Detroit” kojim nudi 2.500 dolara radno sposobnima koji su voljni da se presele u ovaj grad. Najnaseljeniji grad u državi Mičigen danas ima 670.000 stanovnika. Problem leži u činjenici da je grad koji je do nedavno bio centar automobilske industrije i mnogo toga drugog, 2000. godine imao 950.000 stanovnika.

Kejp Breton, Kanada

Odseliti ovamo zaista ima smisla. Reč je o ostrvu u državi Nova Skotija, na severozapadu Atlantskog okeana. Na ostrvu živi 132.000 ljudi, od čega u istoimenom okrugu, oko 100.000 ljudi. I žele da ih bude još, te nude posao i zemlju svima koji se tamo odsele…

 

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Pixabay, Beta

Komentari 1

  1. Blajbi

    Placaju li i u Cernobilu?