• English
X

Afterhour

Ovo NEPOPULARNO PONAŠANJE kod dece pokazuje da će za 40 godina imati VISOKA PRIMANJA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Postoje stvari koje jednostavno ne možete da podnesete kod dece i mislite da se ne ponašaju lepo i da im što pre treba iskoreniti te loše navike. Ipak, Psy blog navodi da je jedna od njih veoma dobar pokazatelj da će vaše dete imati veća primanja od proseka za 40 godina.

Reč je o tvrdoglavosti. Najnovija istraživanja pokazala su da deca za koju kažemo da su nedokazana, kasnije u životu prave bolje finansijske rezultate.

Rezultati su došli nakon ispitivanja 3.000 lukseburške dece. Studija je pratila inteligenciju dece, socioekonomski status i porodični status, među drugim varijablama.

Četrdeset godina kasnije 745 dece je praćeno kako bi se utvrdio njihov nivo uspeha i obrazovanja. Deca koja su bila sklonija dizanju pobune kao odrasli ljudi bili su uspešni.

Pored tvrdoglavosti samo su visok IQ i bolji ekonomski status bili jači pokazatelji finansijske stabilnosti. Što se tiče nedokazane dece, istraživači navode da su oni kroz život išli hrabrije, snažnije, da su se više zauzimali za sebe i branili svoje principe čime su lakše ostvarivali uspeh.

Ovakva deca retko prate šablone i pravila ali upravo to im omogućuje da vide nove puteve i načine da ostvare cilj. Oni su takođe veoma direktni i zato nemaju problem da zatraže pomoć ili da se obrate nadređenima kod određenih problema, što sve doprinosi uspehu.

Tvrdoglava deca su otvorena, a u poslovanju se zauzimaju za sebe i otvoreno traže povišicu, odmor, unapređenje ili bonus… Zato oni u četvrtoj i petoj deceniji ubiru plodove tvrdoglave istrajnosti ka cilju.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.