Ovog vikenda „Balkan Cheese Festival“ u Beogradu

sir_kackavalj_pix
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Prvog vikenda marta meseca, 4. i 5. marta, u “Mikser House-u” u Beogradu, Karađorđeva 46, biće održana peta po redu izložba autohtonih sireva Balkana, „Balkan Cheese Festival“.

Na festivalu će široj publici biti predstavljeno više od 120 sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a na posebnim prezentacijama i predavanjima biće predstavljeni i sirevi iz Švajcarske, koja je ovaj put pozvana kao zemlja-gost.

Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste sireva i uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao što su poslastice sa sirom i sladoledi od raznih vrsta sireva.

Evo samo neki od njih:

Polutvrdi punomasni kozji sir dimljen prirodnom aromom tečnog dima,

Svrlјiški belmuž – pastirski specijalitet od mladog sira i brašna,

CARSKI- punomasni tvrdi i ekstra tvrdi sirevi sa ruzmarinom, lavandom, žalfijom, anisom i tartufima, кozji polutvrdi sir sa dodacima borovnice, crnih tartufa, mirođije, sremuša, zelenog bibera,

Haloumi sir sa ljutom paprikom, sa lavandom, sir rolovan sa čokoladom, sa višnjom, sa belom čokoladom,

Belgrader sir, rađen u Pocerskom Metkoviću kod Šapca po licenci i tehnologiji holandske Gaude,

Livanjski sir sa biberom i limunom, Livanjski sir sa smokvama,

Kozji sir sa plesnima i čubrom u hrastovoj kori….

Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ biće od 10:00 do 20:00 časova u subotu i nedelju.

Drugog dana festivala, u nedelju 5. marta u 18 časova, biće proglašeni sirevi pobednici festivala prema glasovima posetilaca.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay