Papalina – kraljica među sitnim ribama

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Papalina je morska riba iz porodice haringe koja naseljava prostor Atlantskog okeana i severnog Jadrana, posebno na mestima gde je manji salinitet, oko ušća reka u more. Ovo je riba nežnog ukusa i vrlo je popularna u mediteranskoj kuhinji. Može se jesti cela s kostima, pri čemu se u organizam unosi dodatna količina kalcijuma.

Valja napomenuti da se nutritivna vrednost kao i sadržaj masnih kiselina omega-3 ne gubi kada se riba konzervira metodom brzog smrzavanja. Smrznuta papalina najbolji je izbor za ljubitelje male i sitne plave ribe. Dostupna je tokom cele godine i vrlo  jednostavna za pripremu. Nakon samo nekoliko minuta  u rerni ili tiganju uz preliv od hladnog maslinovog ulja sa belim lukom ili limunovim sokom uz dodatak začinskog bilja, papalina postaje odličan obrok koji hrani sva čula i našem organizmu daje neophodne blagotvorne sastojke.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo