Prvi put u Srbiji: Korto Malteze na ćirilici

PinterestFacebookTwitterShare

Remek-delo Huga Prata ove godine slavi pola veka postojanja a domaća čitalačka publika još uvek nije dobila adekvatno albumsko izdanje koje bi sabralo sve knjige serijala.

 Izdavačka kuća Darkwood rešila je da to ispravi i objavila je prve dve knjige kultnog strip-serijala o Kortu Maltezeu: Balada o slanom moru i U znaku Jarca.

Kultni strip je posle dugo vremena ponovo prisutan u našim knjižarama, a u narednih nekoliko godina Darkwood planira da predstavi sabranog Korta Maltezea u 12 knjiga. Izdanja su priređena u luksuznoj opremi sa tvrdim koricama, na najfinijem papiru, u koloru i na ćirilici. Obogaćena su svim integralnim dodacima (mape, crteži, akvareli…).

Korto Malteze: Balada o slanom moru

Balada je, sudeći po rečnicima književnih pojmova, delo koje objedinjuje lirsko, epsko i dramsko. Hugo Prat nije mogao bolje okarakterisati magičnu avanturu na Pacifiku u osvit Prvog svetskog rata, u koju je upleo čitavu plejadu jedinstvenih likova. Tu su junaci, tu su hulje, tu su i ubice i ljubavnici, bludnici i časni, dušmani i žrtve. Ali niko od njih, baš kao u životu, nije samo jedno od nabrojabnog. Među njima je i Korto Malteze, pustolov koga ćemo na stranicama ovog stripa sresti prvi put. Potom ćemo s njim, u desetak knjiga, obići svet uzduž i popreko, svedočeći poslednjoj romantičnoj eposi. Pratova Balada o slanom moru otvara nam vrata i tiho doziva. To je jedan od najvećih stripova ikada napavljenih. Vratiće vam veru u snove, probuditi čežnju za daljinama… i, veoma moguće, izmamiti koju suzu.

Korta Malteze: U znaku Jarca

Nakon Pacifičkih ostrva, Korto Malteze povešće nas prema Karibima, duž Brazilske obale i pokraj nekadašnje Holandske Gvajane. U svet gde je magično sastojak svakodnevice. Ploveći pod gusarskom zastavom postaćemo deo karipske svite. Našoj avanturi svedočiće tajanstvene Oriše, anđame i čarobnice. Naći ćemo se usred meteža koji će izazvati potlačeni, revolucionari i gospodari. Usred vihora koji za sobom ostavljaju tragači za blagom. Osetićemo toplinu u grudima i uzbuđenje avanture, jer ćemo ploviti uz bok sa džentlmenima sreće…

Izvor: BIZLife