• English
X

Afterhour

PUT KA USPEHU: Sve što ste čitali o produktivnosti, na višem nivou

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Unapredite svoje tehnike poboljšavanja produktivnosti dobrim savetima koje je objavio Let’s reach success. Upoznajte sebe još više kako biste pronašli svoje vrline i mane i na njima radili na višem nivou.

Unapredite svoj fokus

Fokus je najvažniji i zahteva dobru strategiju. Ne samo da treba da se koncentrišete na stvari koje su vam važne već morate da napravite lisu prioriteta i posebno označite obaveze visoke važnosti tokom kojih ništa neće smeti da vas odvoji od toga. Uz to napravite listu ometača pažnje i u potpunosti ih eliminišite iz svakodnevice.

Pravilo 80/20 na novom nivou

Efikasnost ćete početi da postižete kada shvatite da je 20 posto onoga što radite dovoljno da vam da 80 posto dobrih rezultata. Ali, od ovog principa možete imati dodatne koristi. Eliminišite 80 posto stvari koje vam ne idu i odvlače vašu energiju i fokusirajte se na 20 posto stvari koje vam odlično idu.

Analizirajte vreme koje provodite

Samo-analitika vam pomaže da ocenite gde ste i koliko još treba, i na kojim poljima, da radite na sebi. Obratite pažnju na stvari koje vam oduzimaju više vremena nego što bi trebalo i preduzmite nešto po tom pitanju. Ovo je jedna od najproduktivnijih tehnika uspešnih ljudi.

Definišite granice i realan način da ih pomerate

Svaki problem treba posmatrati kao celinu sastavljenu od manjih celina sa svojim granicama. Na primer, zamislite osobu koja želi da svoj izgled dovede u red. Ona trenira naporno šest puta nedeljno i nakon mesec dana ne vidi razliku. Njena celina se zapravo sastoji i od druga dva elementa: dovoljno sna i određena ishrana. Dakle ukoliko se sva tri limita ne pomeraju rezultati neće biti vidljivi. Ukoliko shvatimo kompleksnost svakog problema postići ćemo efekat. U ovom slučaju mnogo ćemo manje morati da vežbamo.

Pronađite pravi razlog zašto odugovlačite

Pogledajte dublje u svoju dušu i popričajte sa sobom o vašim razlozima. Ono što u realnosti vidimo su:

-ne znate odakle da počnete

-niste dovoljno motivisani

-strah od neuspeha

-slabo mišljenje o sebi i svojim mogućnostima

-ono što radite posmatrate kao obavezu

-previše razmišljate

Sve su to razlozi na površini, ali kada malo dublje zađete u svoje razloge javlja se sledeće:

-imate nerealna očekivanja

-ne želite da vas drugi osuđuju

-želite da zadivite druge

-nesigurni ste

-ne znate zašto radite to što radite

-sabotiramo uspeh

-nemamo pravilan način razmišljanja

-kajemo se zbog prošlih iskustava

Budite realni i pomozite sebi u pronalaženju pravog razloga.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.