RTS odlučio ko će biti predstavnik Srbije na Evroviziji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predstavnica Srbije na 62. Pesmi Evrovizije u Ukrajini biće pop pevačica Tijana Bogićević, saopštila je danas Radio televizija Srbije (RTS) čiji su muzički urednici doneli odluku o srpskoj predstavnici.

Bogićević trenutno živi i radi u SAD a već je učestvovala na Pesmi Evrovizije 2011. kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić sa pesmom “Čaroban”.

Evrovizijsko iskustvo smatra neprocenjivim i uvek je priželjkivala da se ponovo pojavi na toj pozornici, navodi se u saopštenju.

Autori ovogodišnje srpske pesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači “Symphonix International” Borislav Milanov, Bo Peršon (Bo Persson), Johan Alkenas i Lisa An-Mari Linder (Lisa Ann-Mari Linder).

Kao autori radili su na mnogim projektima, a na Pesmi Evrovizije su ostvarili značajne uspehe i bili deo tima koji je 2014. pobedio na takmičenju sa Končitom Vurst i pesmom “Rise Like a Phoenix”.

Autorski su tim numere “If Love Was A Crime”, sa kojom je Bugarska prošle godine osvojila četvrto mesto!

RTS, punopravni član Evropske radiodifuzne unije, ima ekskluzivno pravo izbora srpskog predstavnika.

Takmičenje za 62. Pesmu Evrovizije biće održano u Kijevu a polufinala su zakazana za 9. i 11. maj, dok je veliko finale 13. maja.

Ranije je odlučeno da će Srbija nastupiti u drugom polufinalu, i to u prvom delu večeri.

Konačan raspored biće poznat nakon što svi učesnici objave numere kojima će se predstaviti.

Izvor: Beta

Foto: Beta