Simpatična priča o tome kako da reagujete na dete koje se loše ponaša (primenjivo i na starije)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nema čoveka koji nije osetio kako ga bes preplavljuje zbog nečeg što njegov kolega radi ili izgovara. To može da bude i član porodice, prijatelj, pa i slučajni prolaznik.

Ipak, najčešće su deca ta koja imaju „nastupe“ ili „scene“ besa, lošeg ponašanja, i to tamo gde nikako ne bi trebalo da bude – u supermarketima, prodavnicama i uopšte na mestima gde ima mnogo ljudi. Kako raste bes kod deteta tako raste i kod roditelja.

Kako možete da se smirite u ovakvim situacijama kada je lako izgubiti kontrolu?

Sajt „Bright Side“ našao je odgovor u jednoj simpatičnoj priči, gde deda zna kako da se suoči sa kapricioznim detetom.

Žena je u prodavnici ugledala dedu, i unuka koji se loše ponašao. Bilo je očigledno da je imao pune ruke namirnica, a dete je vrištalo jer je prvo htelo bombonice, a zatim kolačić, pa jabuku, onda bi šargarepu, i na kraju sok.

Za to vreme starac je kontrolisanim glasom govorio, „Smiri se Albert, neće dugo potrajati. Samo polako.“ Onda je došao novi napad besa, i žena je čula dedicu kako smireno govori: „U redu je Albert. Samo još nekoliko minuta i idemo odavde. Drži se dečko.“

Na kasi, mali terorista je počeo da baca stvari, i deda mu je opet rekao: „Albert, Albert, opusti se. Nemoj da se uznemiravaš. Bićemo kući za pet minuta. Budi miran, Albert.

Impresionirana, žena je izašla, i zatekla deku i unuka kako ubacuju stvari u auto. „Znate gospodine, ne tiče me se, ali bili ste odlični. Ni sama ne znam kako ste uspeli. Sve vreme bili ste staloženi, i bez obzira koliko je glasan vaš unuk bio, vi ste bili mirni i govorili ste da će sve da bude u redu.
Albert je veoma srećan da ima vas za dedu.

„Hvala vam draga damo,“ rekao je starac, „Ali, ja sam Albert. A ime malog teroriste je Stiv.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: N.V.