ŠOK I NEVERICA, ALI POZITIVNA: Neznanka “čistila” sveske dugovanja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nepoznata devojka obišla je više prodavnica u visočkoj opštini u Bosni i Hercegovini i platila sva dugovanja kupaca, koja su iznosila više hiljada maraka, ne rekavši ni reči o tome ko je donator, piše Al Džazira.

Selma Kovač, radnica male trgovine u Arnautovićima pored Visokog, iznenadila se kad je u radnju ušetala nepoznata devojka sa specifičnim zahtevom.

“Tihim glasom, pita me dajemo li robu na “veresiju”, imamo li dužnika i čuvenu “teku”. Na moje začuđeno ‘da’ odgovara kako bi želela da očisti sve dotadašnje dugove.”

“Kod mene šok i neverica. Pitam se jesu li to oni dobri ljudi za koje smo čuli da postoje, ali se ne sreću. Svi su mi osećaji bili pomešani, a `sveska` rešena”, opisala je svoje čuđenje Selma i dodala kako se radilo o cifri od 4400 KM (oko 2.200 evra).

“Kako sam nekome govorila da više nemaju duga, tako su me gledali u neverici. Bilo je suza i zagrljaja od kojih mi se srce cepalo. Neka ovo bude ogledalo da uvek treba deliti i činiti dobro”, dodala je Selma.

Njenu priču o misterioznoj devojci “koja plati dugove, uslika svesku i produži dalje” potvrdilo je još desetak prodavnica na prostoru visočke opštine koje je Al Džazira kontaktirala.

Od svih su dobili slične odgovore, a neke prodavnice su na izlozima već istakle poruku da je dug svih rešen.

Izvor: Index, Al Džazira

Foto: Pixabay