Šta pametno videti sledeće nedelje?

Ako ste se pitali kakav nam to kvalitetan kulturni sadržaj nudi Beograd, BIZLife je odlučio da vam pomogne i predloži pet kulturnih događaja koje ne biste smeli da propustite sledeće nedelje.

1 Mikser Beograd: Klasična muzika u izmeštanju- Kosta Jakić i Catho VeltjenElektropionir_facebook

Klasična muzika u izmeštanju/ Classical music in displacement Kosta Jakić & Catho Veltjen – Prokofjev, Šostakovič, Šnitke za izbeglice/ Prokofiev, Shostakovitch, Schnittke for refugees.

Koncert je organizovan u okviru međunarodnog umetničkog projekta Phd in one night esteteska edukacija za sve, a posle koncerta sledi razgovor sa muzikološkinjom Marijom Maglov na temu pokušaja drugačijih kontekstualizacija klasične muzike.
Ulaz slobodan.

U ponedeljak, 06.03.2017. u 18h , u Mikseru, koncert će održati mladi belgijski pijanisti Kato Veltjen i Kosta Jakić. Specijalan gost na koncertu biće Katarina Šandorov. Na programu će biti izvedena dela Prokofjeva, Rahmanjinova, Čajkovskog, Šnitkea, Glazunova, Šostakoviča. Nađite ih na FEJSBUKU.

2 Mikser Beograd: Promocija knjige “Da li će ljubav preživeti 21. vek?”Elektropionir_facebook

Pozivamo vas na promociju knjige “Da li će ljubav preživeti 21. vek?” Gordane Nikić koja će se održati u utorak 07. marta u 19 časova u Mikser House-u!

Gordana Nikić u knjizi Da li ce ljubav preživeti 21. vek?, suptilno i ženski, a hrabro i mudro, otvara sve značajne aspekte ljubavi, od brižnosti do seksualnosti. Još značajnijim se čini što nakon otvaranja sledi primer, savet, uputstvo, vodič za upotrebu…

Takođe, knjiga odražava autorkino umeće da kombinuje naučni tekst, pisan odgovarajućim diskursom, s primerima iz njene psihoterapeutske prakse.

Specijalni gost biće i Zoran Milivojević, psihoterapeut, pisac i aktivista, autor nekoliko bestselera: Emocije, Formule ljubavi, Uloviti ljubav, Mala knjiga za velike roditelje, Psihologike i mnoge druge. Nađite ih na FEJSBUKU.

3. Jugoslovenska kinoteka: Projekcija filma “Od sumraka do svitanja”Elektropionir_facebook

Jugoslovenska kinoteka vas u utorak, 7.3 sa početkom od 10.00 časova poziva na projekciju filma “Od sumraka do svitanja”.

4. Atelje 212: “Jesenja sonata”jesenja-sonata_youtubeprintscreen

Atelje 212 vas poziva da u subotu, 13. marta sa početkom od 20.00 časova prisustvujete predstavi „Jesenja sonata“.

„Jesenja sonata“, jednog od najznačajnih filmskih i pozorišnih stvaralaca 20. veka, švedskog reditelja, velikog filmskog umetnika, scenariste, dramatičara i producenta – Ingmara Bergmana, nastala je 1978, a govori o svetski poznatoj pijanistkinji Šarloti, koja je porodični život podredila karijeri, naročito svoj odnos sa ćerkom. Posle sedam godina neviđanja, Šarlota odlučuje da se odazove Evinom pozivu da je poseti i provede sa njom neko vreme, ne znajući da će u njenom domu sresti i svoju drugu ćerku Helenu, koja je psihički bolesna i gotovo nesposobna da normalno komunicira. Napetost između majke i ćerke raste, jer je Šarlota ljubomorna zbog toga što je Eva mnogo snažnije povezana sa Helenom nego s njom. U toku drame otkriva se da je Eva bolesna i zbog potpunog nedostatka majčine ljubavi. Napetost dostiže vrhunac jedne noći kada se u razgovoru razotkriju godinama potiskivani događaji o kojima se u porodičnom krugu do sada nije govorilo. Ono što je trebalo da bude ugodan boravak u porodičnom okruženju, pretvoriće se u niz razgovora preko kojih će majka i ćerka pokušati da razreše godinama potiskivane probleme, koji su prouzrokovali stalni osećaj nedostatka ljubavi i razumevanja.

Izvor: BIZLife